Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Voor de ware skiliefhebber is Vail een overweldigend skigebied. Het is sneeuwzeker en heeft een enorme capaciteit, met meer dan 25 liften die meer dan 42.000 skiërs per uur kunnen verwerken. De pistes zijn geschikt voor skiërs van elk niveau en sommige zijn enorm lang. Het gezellige centrum van Vail biedt naast het skiën veel vermaak. Ook zomers zijn er genoeg activiteiten te ondernemen. Laat je verrassen door deze bestemming in Colorado!

Ontstaan van Vail

In tegenstelling tot veel andere skioorden die uit oude mijnplaatsjes zijn ontstaan en daardoor vaak een historisch centrum hebben, is Vail in 1962 puur als wintersportplaats gesticht. Het dorp heeft een architectuur zoals wij die in de Alpen kennen. De luxe ervan kan soms wat kitscherig overkomen. Het is nu niet meer alleen een echte wintersportbestemming, maar wordt ook veelvuldig bezocht in de zomermaanden. Dus sla ook Vail niet over tijdens je winterport of zomervakantie door Colorado.

Wintersportvakantie in Vail

Het skigebied van Vail is enorm groot en bestaat uit Frontside, Back Bowls en Blue Sky Basin. Deze drie gebieden zijn allen zeer divers en bieden mogelijkheden voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Toch is het skigebied over het algemeen meer intrek bij de wat meer ervaren skiërs. De pistes van Front Side worden elke dag goed geprepareerd en zijn het meest geschikt voor de minder ervaren wintersporters. Het gedeelte Back Bowls is meer dan tien kilometer breed en bekend om de ongeprepareerde sneeuw kommen en is samen met Blue Sky Basin geschikt voor de gevorderde skiërs en snowboarders. Overal in het skigebied vindt je terreinparken, back bowls, halfpipes, jumps, rails & boxes. Dus ook de freestyle skiërs of boarders zullen zich hier uitermate goed vermaken. Het wintersportseizoen in Vail duurt van eind november tot begin april en het gebied heeft door zijn ligging een grote sneeuwzekerheid. Naast skiën of snowboarden kan je in Vail nog vele andere activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan hondensleetochten, snowmobiling, snowshoeing en schaatsen.

Zomervakantie in Vail

De vele restaurants, winkels en spa’s zullen zorgen voor een geslaagde vakantie in Vail of dit nu in de zomer of winter is. De winkels die je in Vail vindt variëren van boetiekjes tot art galeries. In de avonduren vermaak je, je prima in een van de vele bars, clubs en lounges. De restaurants in Vail zijn ook eindeloos, van een snelle hap tot luxueus dineren. Het is hier allemaal mogelijk! Het centrum van Vail, wat Europees aan doet, is ook erg gezellig. In de zomermaanden, is het een stuk rustiger in Vail maar je kan hier alsnog vele activiteiten ondernemen. Hiken en mountainbiken behoren tot deze mogelijkheden. Maar ook raften en golfen zijn een optie. Een paar trails die je moet lopen tijdens je vakantie in Vail zijn Berry Picker, Strawberry Lane, Ridge Route en de Ptagrigan Loop. sommige van deze wandelingen zijn bereikbaar door middel van de gondel, welke je naar de top van de bergen brengt.

Overige bezienswaardigheden in Vail

  • Betty Ford Alpine Gardens; de hoogst gelegen botanische tuinen van Amerika.
  • Forest Flyer Mountain Coaster; zoef de berg af in hoge vaart, plezier voor het hele gezin! 

Reizen in de buurt van Vail

Logo Doets Reizen Amerika

Vail