Amerika

Rocky Mountain National Park

11 Actueel reisaanbod

Denk je aan Colorado, dan denk je aan de machtige bergpieken van de Rocky Mountains. Al jaren wordt deze ruige bergketen beschermd door een van de populairste Nationale Parken van Amerika: Rocky Mountain National Park. De ontelbare uitkijkpunten bieden verbazingwekkend mooie panorama’s van de bergen en valleien én als je goed kijkt spot je de meest bijzondere wilde dieren. Wat voor vakantieganger je ook bent; het eeuwenoude Rocky Mountain National Park is iets dat je gezien móét hebben.

Sensationele natuur en de trots van Colorado

Kristalheldere meren, grillige bergtoppen, uitgestrekte landschappen en adembenemende vergezichten; dit Nationale Park in Colorado staat bekend om haar vele gezichten. Want waar de Oostkant van Rocky Mountain National Park bezaaid is met besneeuwde bergtoppen en uitgesleten dalen, kleurt het Westen juist groen door de uitgestrekte bosgebieden en natte graslanden. De rijke mix van contrasten vormt het droomdecor voor buitenactiviteiten, zoals hiken, paardrijden, kamperen of dieren spotten. Volg de slingerwegen langs hoge bergwanden en raak nóg meer in de ban door de vergezichten de eeuwenoude bergketen. Alléén al voor de fenomenale panorama’s mag dit Nationale Park tijdens jouw rondreis door Amerika niet ontbreken.

On top of the world

In Rocky Mountain National Park ligt de wereld letterlijk aan je voeten. Overal waar je kijkt word je omringt door sensationele valleien, bloeiende toendra bloemen, zinderende gletsjers en honderden bergtoppen die kilometers hoog rijzen. Je bent letterlijk en figuurlijk in de wolken. Niet te missen is de bijzondere Trail Ridge Road, de hoogstgelegen verharde weg van Noord-Amerika. Met een hoogte van maar liefst 3.300 meter wordt deze weg ook wel de Highway to the Sky genoemd. Durf jij deze enge, maar wonderschone rit aan?

Avontuurlijke thuishaven in Estes Park

Aan de voet van de machtige Rocky Mountains ligt het sfeervolle Estes Park: dé thuishaven voor avontuurlijke reizigers die een bezoek willen brengen aan Rocky Mountain National Park. Het bosrijke gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers en leent zich uitstekend voor wandeltochten, mountainbiken, paardrijden en andere buitenactiviteiten. Tijdens de koude maanden verandert het betoverende groene landschap in een waar winterwonderland en moeten wandelschoenen plaats maken voor langlauflatten en snowboots. Wie gaat voor een onvergetelijk bezoek aan Rocky Mountain National Park overnacht in Estes Park.

De (letterlijke) hoogtepunten van Rocky Mountain National Park

Door de diepe gletsjerdalen, bijzondere dierenwereld, kristalheldere meren, besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte bloemenweiden en fantastische uitzichten is Rocky Mountain National Park een absolute favoriet voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers. In de schitterende omgeving is ontzettend veel te doen en deze hoogtepunten mogen zeker niet ontbreken:

  • Volg de Bear Lake Road en picknick in het groene hart van het Nationale Park;
  • Trotseer de koude toendra via de Rock Cut en Tundra Trail;
  • Rijd over de Trail Ridge Road, Noord-Amerika’s hoogstgelegen geasfalteerde weg;
  • Bewonder de schitterende Never Summer Mountains vanaf Farview Curve;
  • Overnacht in het luxe Ridgeline Hotel in het plaatsje Estes Park en onderneem de spannendste buitenactiviteiten.

Reizen in de buurt van Rocky Mountain National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Rocky Mountain National Park