Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Amerika

Rocky Mountain National Park

9 Actueel reisaanbod

Denk je aan Colorado, dan denk je aan de machtige bergpieken van de Rocky Mountains. Al jaren wordt deze ruige bergketen beschermd door een van de populairste Nationale Parken van Amerika: Rocky Mountain National Park. De ontelbare uitkijkpunten bieden verbazingwekkend mooie panorama’s van de bergen en valleien én als je goed kijkt spot je de meest bijzondere wilde dieren. Wat voor vakantieganger je ook bent; het eeuwenoude Rocky Mountain National Park is iets dat je gezien móét hebben.

Sensationele natuur en de trots van Colorado

Kristalheldere meren, grillige bergtoppen, uitgestrekte landschappen en adembenemende vergezichten; dit Nationale Park in Colorado staat bekend om haar vele gezichten. Want waar de Oostkant van Rocky Mountain National Park bezaaid is met besneeuwde bergtoppen en uitgesleten dalen, kleurt het Westen juist groen door de uitgestrekte bosgebieden en natte graslanden. De rijke mix van contrasten vormt het droomdecor voor buitenactiviteiten, zoals hiken, paardrijden, kamperen of dieren spotten. Volg de slingerwegen langs hoge bergwanden en raak nóg meer in de ban door de vergezichten de eeuwenoude bergketen. Alléén al voor de fenomenale panorama’s mag dit Nationale Park tijdens jouw rondreis door Amerika niet ontbreken.

Ontstaan van Rocky Mountain National Park 

In grote stappen ziet de geologische geschiedenis van het park er als volgt uit: ongeveer 60 miljoen jaar geleden werd door tektonische krachten vanuit het binnenste van de aarde de bodem omhooggestuwd en dat proces eindigde 6 à 7 miljoen jaar geleden. Bovendien was er de laatste 30 miljoen jaar veel vulkanische activiteit. Het ontstane rotsachtige plateau kreeg vervolgens te maken met erosie door hitte, water, wind en ijs, daardoor ontstonden de pieken en de dalen. De invloed van de gletsjers uit de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden, is gezichtsbepalend voor het park geweest. De oppervlakte van het park beslaat 660 km2 en alle 78 bergtoppen in het park zijn hoger dan 3.600 meter. In 1915 kreeg het park de status van National Park. Het trekt het jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers, waarvan het merendeel in de zomer komt. 

Dieren in het Rocky Mountain National Park

In het Rocky Mountains National Park leeft een interessante flora en fauna. Er komen veel grote zoogdieren voor, zoals de bighornsheep. Vooral zo’n drie kilometer ten westen van het Fall River Entrance Station steken geregeld kuddes de Highway 34 over. Dit wordt dan ook de Bighorn Crossing Zone genoemd. In het park leven een paar duizend Elk, een grote hertensoort. Deze zijn vaak te zien bij het Alpine Visitor Center. Verder zijn er bevers, mule deer, elanden en mountain lions. Er leven nog een paar honderd zwarte beren in het Rocky Mountain National Park. De bald eagle was vrijwel uit het gebied verdwenen, maar beleeft een spectaculaire terugkeer.

On top of the world

In Rocky Mountain National Park ligt de wereld letterlijk aan je voeten. Overal waar je kijkt word je omringt door sensationele valleien, bloeiende toendra bloemen, zinderende gletsjers en honderden bergtoppen die kilometers hoog rijzen. Je bent letterlijk en figuurlijk in de wolken. Niet te missen is de bijzondere Trail Ridge Road, de hoogstgelegen verharde weg van Noord-Amerika. Met een hoogte van maar liefst 3.300 meter wordt deze weg ook wel de Highway to the Sky genoemd. De Trail Ridge Road start vlakbij de westelijke ingang van het Rocky Mountain National Park.  Nabij Grand Lake, het grootste natuurlijke meer van Colorado. Durf jij deze enge, maar wonderschone rit aan? 

Avontuurlijke thuishaven in Estes Park

Aan de voet van de machtige Rocky Mountains ligt het sfeervolle Estes Park: dé thuishaven voor avontuurlijke reizigers die een bezoek willen brengen aan Rocky Mountain National Park. Het bosrijke gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers en leent zich uitstekend voor wandeltochten, mountainbiken, paardrijden en andere buitenactiviteiten. Tijdens de koude maanden verandert het betoverende groene landschap in een waar winterwonderland en moeten wandelschoenen plaats maken voor langlauflatten en snowboots. Wie gaat voor een onvergetelijk bezoek aan Rocky Mountain National Park overnacht in Estes Park. Maar ook vanuit Winter Park, wat aan het einde van de Vallei is gelegen kan je het Rocky Mountain National Park bezoeken. 

De (letterlijke) hoogtepunten van Rocky Mountain National Park

Door de diepe gletsjerdalen, bijzondere dierenwereld, kristalheldere meren, besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte bloemenweiden en fantastische uitzichten is Rocky Mountain National Park een absolute favoriet voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers. In de schitterende omgeving is ontzettend veel te doen en deze hoogtepunten mogen zeker niet ontbreken:

 • Volg de Bear Lake Road en picknick in het groene hart van het Nationale Park;
 • Trotseer de koude toendra via de Rock Cut en Tundra Trail;
 • Rijd over de Trail Ridge Road, Noord-Amerika’s hoogstgelegen geasfalteerde weg;
 • Bewonder de schitterende Never Summer Mountains vanaf Farview Curve;
 • Overnacht in het luxe Ridgeline Hotel in het plaatsje Estes Park en onderneem de spannendste buitenactiviteiten.

Vooraf reserveren om toegang tot Rocky Mountain National Park te krijgen? 

Voor het bezoek aan Rocky Mountain National Park geldt in (of vanaf) de zomer van 2021 een reserveringsbeleid. De volgende regels zijn van toepassing:

 • Je hebt keuze uit twee opties:
  Voor het gehele park & Bear Lake Road Corridor (tussen 05.00 - 18.00 uur)
  Voor het gehele park (zonder Bear Lake Road Corridor) (tussen 09.00 - 14.00 uur)
 • Tussen 26 mei en 22 oktober 2023 is het verplicht om vooraf een dagentree te reserveren. De entreekosten bedragen $35,- incl. $ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de $ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 
 • Vanaf 1 mei 2023 om 08.00 uur mountain time is het mogelijk om te reserveren. Reserveringen voor de zomer kunnen elke eerste van de maand gemaakt worden voor de daaropvolgende maand. Het Nationale Park zal maandelijks maanden open zetten:

  1 mei, 2023 voor 26 mei– 30 juni
  1 juni, 2023 voor 1 – 31 juli
  1 juli, 2023 voor 1 – 31 augustus
  1 augustus, 2023 voor 1 - 30 september
  1 september, 2023 voor 1 - 22 oktober

 • Er kan één reservering per aankomstdatum worden gemaakt. Per voertuig is één reservering nodig die voor alle inzittende geldig is. Ten alle tijden dient de reserveerder een geldige legitimatie bij zich te hebben.
 • Indien de reservering niet op bovenstaande data is gelukt dan zijn er elke dag beperkt aantal extra reserveringen beschikbaar voor de volgende dag. Voorbeeld: wil je 16 juni het park bezoeken dan kun je op 15 juni om 17.00 uur het proberen.

Bestel via deze officiële NPS website jouw entree ticket voor Rocky Mountain National Park.

Reizen in de buurt van Rocky Mountain National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Rocky Mountain National Park