Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Het is zeker de moeite waard om tijdens een rondreis door Colorado in Golden met de kabelbaan naar Lookout Mountain te gaan. Het uitzicht over de Rocky Mountains en Denver is vanuit hier daadwerkelijk prachtig.

Uitzicht vanaf Lookout Mountain

Naast een prachtig uitzicht op Denver en de Rocky Mountains kan je, mits je de juiste middelen bij je hebt ook de staten North Carolina, Tennesee, Kentucky, South Carolina, Georgia en Virginia zien liggen. Dit is aangegeven op een steen in Rock City Gardens. 

De route naar de top van Lookout Mountain 

De rit naar de top toe is ook echt de moeite waard. De tocht duurt ongeveer 20 minuten en is onder deel van de bezienswaardige Lariat Loop. Deze route verbindt Golden met Evergreen en Morrison. Als je niet met eigen auto naar de top wilt rijden kan je ook gebruik maken van de Incline Railway, dit is een van de steilste spoorwegen ter wereld waarop passagiers worden vervoerd. 

Bezienswaardigheden bij Lookout Mountain 

Op de top van Lookout Mountain is het Buffalo Bill's Grave and Museum gevestigd. Leuk als je meer wilt leren over de geschiedenis van de beroemde cowboy!  De Ruby Falls zijn ook spectaculair, je gaat dan met een lift de Lookout Mountain in en je ontdekt dan samen met een gids de Cavern Trail en de waterval in deze grot.

Reizen in de buurt van Lookout Mountain

Logo Doets Reizen Amerika

Lookout Mountain