De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Op ruim 2.000 meter hoogte ligt Steamboat Springs met ongeveer 7.500 inwoners. Steamboat Springs is één van de beste skigebieden in Amerika. Hier word de uitstekende sneeuw, ‘Champagne Powder Snow’ genoemd. Ook in de zomer biedt Steamboat Springs uitstekende recreatiemogelijkheden als mountainbiken, paardrijden, golfen, waterskiën en oneindig veel wandelmogelijkheden.

Het ontstaan van Steamboat Springs

Al eeuwen geleden kwam de oorspronkelijke Indiaanse bevolking, de Utes, hier regelmatig vanwege de warme, geneeskrachtige bronnen. Een 19e-eeuwse kolonist en stroper vergeleek het geluid van één van de bronnen met dat van een stoomboot en de naam van het plaatsje was geboren. Het duurde echter tot 1963 voordat Steamboat Springs enige bekendheid kreeg. Toen werd het skiresort grootschalig opgezet.

Wintersport in Steamboat Springs

Met een hoogteverschil van 1.200 meter, acht meter sneeuw per jaar, een liftcapaciteit van 30.000 personen per uur en World Cupwedstrijden wordt Steamboat Springs tot één van de beste skigebieden in de Verenigde Staten gerekend. Je kunt dus het hele jaar door terecht voor een vakantie in Steamboat Spring. Toch zullen vele Steamboat Springs in de zomermaanden bezoeken.

Zomer in Steamboat Springs

Bezoek je in de zomermaanden Steamboat Springs, ga dan even goed de bergen in met de gondel. Vanuit hier kan je vele wandelingen ondernemen of mountainbiken. Leuk is om met de mountain coaster naar beneden te racen. Maar ook midgetgolfen behoort tot de mogelijkheden. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Steamboat Springs gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Steamboat Springs