Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Een van onze favoriete musea in Florida is het Ringling Museum.
John Ringling is de voormalig eigenaar van het beroemde Ringling Brothers and Barnum & Baily Circus. Hij en zijn vrouw Mable lieten in de jaren '20 een groot landgoed ontwikkelen, met onder meer een museum en een woning geheel in Venetiaanse stijl. Deze woning en het museum zijn nu in het Ringling Museum te bekijken. Maar er is meer, naast diverse kunstcollecties vind je hier het circusmuseum en een prachtige rozentuin.

John Ringling
John Ringling is een van de zeven Ringling broers. John is de meest bekende van het stel hij is de voormalig eigenaar van het beroemde Ringling Brothers and Barnum & Baily Circus. Samen met vier van zijn andere broers richten hij dit circus op. Per trein reisde dit circus het hele land door dit was erg bijzonder voor die tijd. Dit speelde zich af in eind 19e en begin 20e eeuw. De Ringling Brothers zijn een belangrijke motor geweest in de ontwikkeling van het huidige Sarasota. Zo is St. Armands Circle door John Ringling ontwikkeld, inclusief subtropisch park met beelden. 

John and Mable Ringling Museum of Art
John Ringling liet in de jaren ‘20 een groots landgoed ontwikkelen met het in Italiaanse Renaissancestijl gebouwde John and Mable Ringling Museum of Art. Dit museum heeft onder meer een zeer grote barokcollectie en bijzondere verzameling tapijten uit de zeventiende eeuw. Het museum bezit bovendien een belangrijke collectie oude meesters, waaronder werken van Rubens, Van Dyck en Frans Hals. Er is ook een Circus museum met allerlei attributen over de geschiedenis van het beroemde circus en het grotendeels uit Italië overgebrachte Asolo Theater. Daar worden film, opera en theatervoorstellingen gegeven. 

Ca' d'Zan - de Woning
Naast het museum ligt het Ca' d'Zan, dit is de oorspronkelijke woning van John Ringling die destijds in Venetiaanse stijl is gebouwd. Het dertig kamers tellende huis is, net als de naastgelegen beeldentuin, opengesteld voor bezoek en heeft een prachtig uitzicht over de Sarasota Bay. 

Reizen in de buurt van Ringling Museum

Logo Doets Reizen Amerika

Ringling Museum