De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Sanibel is een paradijs zoals een paradijs bedoeld is. Tropische planten en bomen, witte stranden en een knalblauwe zee. De bebouwing op het eiland mag niet boven de hoogste palmbomen uitsteken, waardoor de unieke en natuurlijke sfeer behouden blijft.

Sanibel Island
Het lijkt op een soort tropisch Canada. Er is meer dan 40 kilometer fietspad op Sanibel. De vuurtoren ligt aan het oostelijke uiteinde van het eiland. Het is een fijne plek om te bezoeken, te picknicken en te wandelen op het strand. Dit eiland bestaat voor het grootste gedeelte uit het J.N. Ding Darling National Wild Refuge. Een indrukwekkend natuurpark, waar je met of zonder gids prachtige planten en dieren kunt zien. Er wonen ruim tweehonderd vogelsoorten zoals onder meer de roze lepelaar, ibissen en vele reigersoorten, tientallen reptielen en talloze andere diersoorten als dolfijnen, roggen en zeekoeien. Van mei tot en met oktober komen op Sanibel Island grote zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen en uit te broeden.

De kust
Hier is de kans dat je dolfijnen ziet groot en de stroming is zacht maar aanwezig. Dit maakt het tot een hele goede plek om bijzondere schelpen te vinden. Ga hiervoor ietsje voorbij de branding; daar heb je de meeste kans mooie exemplaren te vinden. Tip: de olijfschelp of tulpschelp zijn echte juweeltjes. Niet voor niets heet de gebogen stand waarin mensen schelpen zoeken op dit eiland de ‘Sanibel Stoop’. Sanibel en Captiva behoren tot de top 5 van plekken wereldwijd waar de mooiste schelpen gevonden kunnen worden.

J.N. Darling National Wild Life Refudge
In het Wild Refuge zijn tochten uitgezet voor auto, fiets, kano of kajak. Het is super om per kajak door een magische mangrove tunnel te peddelen. Dit natuurpark laat op een onvergetelijke, rustige manier de natuur van de Evergladeszien. Geen lawaaige jetboten, maar je eigen tempo bepalen. Fietsen zijn bij diverse hotels te huur. Voor kano’s en kajaks moet je in Tarpon Bay zijn. Vanuit die plaats kun je een boottocht onder begeleiding van een gids maken, met het Visitors Center als startpunt. In dit Center is ook een tentoonstelling waarbij je uitleg krijgt over de lokale flora en fauna.

Onze topbestemming in de buurt van Sanibel Island

Reis in de buurt van Sanibel Island

Logo Doets Reizen Amerika

Sanibel Island