De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Cumberland Island National Seashore

Neem contact met ons op

Cumberland Island National Seashore is gelegen op Cumberland Island en wordt gekenmerkt door een mooie kust met prachtige stranden en duinen, moerassen en zoetwatermeren. Tijdens een rondreis door Georgia mag een bezoek aan het Cumberland Island National Seashore eigenlijk niet in je programma ontbreken!

Ligging van Cumberland Island National Seashore

Helemaal aan de zuidkant van Georgia, op de grens met Florida ligt het prachtige Cumberland Island. Cumberland Island is dé plek aan de oostkust waar rust en vredigheid het best bewaard is gebleven. Het grootste deel van het eiland is beschermd gebied en valt als het Cumberland Island National Seashore onder de National Park Service.

Flora en fauna in het Cumberland Island National Seashore

Het Cumberland Island National Seashore heeft een schitterende fauna met een enorme variëteit aan bomen en bloemen en een bijzondere fauna met alligators in de moerassen, witstaartherten, wilde varkens, wasberen, eekhoorns en talloze andere zoogdieren in de bossen. Je vind er ook de bedreigde dikkop- schildpad die wel honderd kilo kan worden en zijn eieren begraaft in het zachte zand van de brede stranden van het eiland. Er zijn driehonderd vogelsoorten waaronder veel steltlopers en waadvogels; ook zijn er wilde kalkoenen. Voor de kust geven flessnuitdolfijnen af en toe een show weg en het geheel wordt gecompleteerd door een kudde wilde paarden.

Bezienswaardigheden in het Cumberland Island National Seashore

Verder zijn er op het eiland de restanten van mooie mansions uit het einde van de 18e/begin 19e eeuw te vinden, waaronder de Dungeness Ruins. Je kunt het eiland alleen per ferry bereiken via het kleine plaatsje op het vastenland St. Marys. Hier is ook het Cumberland Island National Seashore Visitor Center. Er worden maximaal 300 toeristen per dag toegelaten op Cumberland Island en reserveren is aanbevolen. De enige overnachtingsmogelijkheid op het eiland is de Greyfield Inn die tevens dienst doet als een soort visitor center. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Cumberland Island National Seashore gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Cumberland Island National Seashore