Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Ooit was Jekyll Island een enclave voor de elite van het land, maar tegenwoordig is het een heerlijke plek waar iedereen kan genieten van rust en natuur. De schoonheid van deze bestemming aan de Atlantische kust van Georgia spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Een verblijf bij Jekyll Island maakt de ontdekkingsreiziger in je los! Verken hier de kilometerslange en prachtige stranden die uitlopen in unieke moeraslandschappen, omzoomd door oude eiken gedrapeerd met Spaans mos. Van zeeschildpadden tot door de zee getekende stukken drijfhout op het strand; ieder bezoek aan Jekyll Island leidt tot een nieuwe ontdekking!

Golden Islands van Georgia 

Jekyll Island is onderdeel van de Golden Islands. Deze dertien ‘gouden’ eilanden maken deel uit van het Barrier Reef dat voor de kust van Georgia ligt. Alle eilanden hebben een aparte identiteit, historie en natuurlijke ontwikkeling. Er zijn vondsten gedaan die er op wijzen dat deze eilanden al 2.500 jaar voor Christus bewoond werden. De toeristisch meest ontwikkelde eilanden zijn St. Simons Island, Sea Island en Jekyll Island die alle drie per auto te bereiken zijn.

Geschiedenis van Jekyll Island

Jekyll Island is vernoemd naar een vriend van Oglethorpe, Sir Joseph Jekyll. Het is het kleinste van de Golden Isles en werd in 1886 voor $125.000 gekocht door een aantal miljonairs, waaronder Rockefeller, Vanderbilt en Pulitzer. Het eiland ligt op dezelfde breedtegraad als Cairo, Egypte en door wat microklimatologische omstandigheden is het hier subtropisch. De rijke families bouwden hier hun eigen paradijsje met onder meer schitterende landhuizen. Na de oorlog kocht de staat Georgia het eiland terug, restaureerde de huizen en stelde die open voor het publiek.

Bezienswaardigheden op Jekyll Island

Het Jekyll Island National Historic Landmark District ligt tussen Riverview Drive en Old Village Boulevard en bevat onder meer het oude Millionairs Village met hoogtepunten als de Indian Mound Cottage van Rockefeller uit 1892 en de Faith Chapel uit 1904 met gebrandschilderde ramen van het juweliershuis Tiffany. Er zijn verschillende tours over het eiland te maken via het Jekyll Island Welcome Center. 

Sfeer op Jekyll Island

Om de luxueuze sfeer van het eiland te proeven, is het leuk om een exclusief en duur pilsje te drinken in het Jekyll Island Club Hotel. Een rondrit over het eiland langs de drie 18-holes golfcourses en de “historische” Oceanside 9 Golf Course, dat de sfeer moet weergeven van de wereldberoemde St. Andrews golfcourse in Schotland, maakt de ervaring compleet. Je komt dan vanzelf langs de ruïne van de Horton’s Brewery uit 1742, de eerste bierbrouwerij van Georgia. Naast alle aanwezige decadentie zou je bijna vergeten dat Jekyll Island een prachtig eiland is met 20 kilometer hagelwitte stranden en een schitterend bebost binnenland.

Reis in de buurt van Jekyll Island

Logo Doets Reizen Amerika

Jekyll Island