De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Rosine gelegen in Kentucky is de plek waar de Bluegrass Music is ontstaan. Elke vrijdag avond vind hier de Rosine Barn Jamboree plaats. Liefhebbers komen van heinde en verre om te luisteren naar de Bluegrass Music in een oude schuur. Nu vraag je, je vast af waarom Rosine zo'n trekpleister is voor liefhebbers van de Bluegrass Music.

Rosine is een klein dorpje gelegen in Ohio County, Kentucky, op zo’n 15 kilometer vanaf Hartford. Vroeger was Rosine een station, gelegen aan de Illinois Central Railroad en was toen bekend als Pigeon Roost. Waarschijnlijk kwam dit door het stroompje, Creek Pigeon Roast, die door een treintunnel in de buurt van het plaatsje stroomde. In 1870 is de naam van dit plaatsje verandert naar Rosine. Het dorpje telt zo’n 150 inwoners, maar is ondanks deze omvang populair bij liefhebbers van de Bluegrass Music. Als je tijdens je vakantie in Kentucky speciaal naar Rosine toe gaat rijden, kom je vast bedrogen uit. Maar ben je toevallig in de buurt of een grote fan van de Bluegrass Music, maak dan een stop in dit dorp.

Het ontstaan van de Bluegrass Music in Kentuky 

De Bluegrass Music is ontstaan in Kentucky in de jaren 50 en werd onder andere op de bluegrassbanjo gespeeld. De grondlegger van deze muziekstijl is Bill Monroe. Zijn band heette de Blue Grass Boys. Genoemd naar de bijnaam van de staat Kentucky, welke de Bluegrass State wordt genoemd. Mede hierdoor is dit muziek genre Bluegrass Music genoemd. Bluegrass Music is een muziek genre wat gebaseerd is op de country muziek. De country muziek werd gecombineerd met invloeden van uit de Ierse en Schotse muziek. Maar ook zijn er in latere periodes Afrikaanse invloeden in deze muziek stijl te vinden.

Bill Monroe en het Bill Monroe Museum

Bill Monroe, is geboren op 13 september 1911, net buiten het dorpje Rosine. Doordat hij de grondlegger van de Bluegrass Music is, wordt hij ook wel de vader van de Blue Grass Music genoemd. Zijn muziek carrière duurde bijna 70 jaar. In deze jaren heeft hij heel veel opgetreden als zager, bandleider en muzikant. Ook componeerde hij zelf nieuwe muziek. Doordat hij Rosine op de kaart heeft weten te zetten is er zelfs een Bill Monroe Museum geopend in het dorpje Rosine. Het museum is open sinds april 2018 en biedt tal van verhalen en legendes uit het leven van Bill Monroe. Verhalen die verteld zijn door de vrienden en familie van Bill Monroe. Dit is wat het Bill Monroe Museum uniek maakt. Zelf was hij betrokken bij de wederopbouw van zijn ouderlijk huis, wat ook nog steeds te bezoeken is in Rosine.

Rosine Barn Jamboree 

Elke vrijdag avond bruist Rosine, dan vindt namelijk de wekelijkse Rosine Barn Jamboree plaats. In een oude schuur komen liefhebbers van de Bluegrass Music van heinde en verre bijeen om te luisteren naar hun favoriete muziek. De live optredens zijn een echte happening. Kom op tijd en neem je eigen stoel mee om verzekerd te zijn van een plekje. Het is ook de ultieme plaats om tijdens jouw vakantie in Amerika in aanraking te komen met de lokale bevolking. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Rosine gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Rosine