De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Verblijf je tijdens jouw vakantie in New Mexico in Alamogordo, maak dan zeker een uitstapje naar het White Sand National Park. Deze spierwitte zandvlakte en duinen zijn uniek voor deze omgeving. Maar ook Alamogordo zelf heeft een aantal interessante attracties. Een hiervan is het Mexico Museum of Space History, met de International Space Hall of Fame. Liefhebbers van modeltreinen moeten echt een bezoek brengen aan het Toy Train Depot en iets ten noorden van Alamogordo ligt de Three Rivers Petoglyph National Recreation Site. Hier zijn duizenden rotstekeningen van de Mogollon-indianen te zien.

Geschiedenis van Alamogordo

Deze plek heeft een 7.000 jaar oude indianentraditie en hoewel er al rond 1700 diverse Spaanse dorpjes rondom Alamogordo werden gesticht, is de plaats zelf pas van 1898. Na de Tweede Wereldoorlog groeide het van een paar duizend inwoners naar een veelvoud daarvan, toen de stad een belangrijke garnizoensstad werd in verband met de ontwikkeling van de atoombom. 

Ligging van Alamogordo

Alamogordo is gelegen in de staat New Mexico, in het hart van de woestijn en aan de voet van de Sacramento Mountains. Met gemiddeld zo’n 287 dagen met zonneschijn is Alamogordo een perfecte plaats voor het doen van outdoor activiteiten. Veel van deze activiteiten zullen plaats vinden in het White Sands National Park, wat op ongeveer 15 minuten rijden per auto vanaf Alamogordo gelegen is. Nabij het Tularosa Basin vindt je vele wijngaarden en plantages waar ze pistache noten kweken. Het klimaat is hier perfect voor.

Outdoor activiteiten

In de wintermaanden kan hier worden geskied en in de zomer is het perfect voor het maken van wandelingen. Rondom Alamogordo zijn meer dan 100 trails uitgezet, elk verschillende in moeilijkheidsgraad en lengte. Ook is het mogelijk om te mountainbiken, paardrijden of golfen.

Overige activiteiten en bezienswaardigheden in Alamogordo

  • Alameda Park Zoo
  • Flickinger Center of Preforming Arts
  • Alamogordo Main Street
  • New Mexico Museum of Space History
  • Tularosa Basin Museum of History


Onze topbestemmingen in de buurt van Alamogordo

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Alamogordo gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Alamogordo