Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Battery Park ligt op het meest zuidelijke puntje van Manhattan in het Financial District. Dit is het oudste deel van de stad en verschillende monumenten herinneren bezoekers aan het Nederlandse verleden in New York. Het Netherlands Memorial, een sokkel met daarop een afbeelding van het moment dat een joviaal lachende Peter Minuit voor een spotprijsje koopt van de Algonquin Indianen (in 1626). De ondertiteling, aan de zijkant van de sokkel, is zowel in het Engels als het Nederlands.

Pal aan de oever van het park staat Castle Clinton, een fort dat ooit deel uitmaakte van de verdedigingslinie van de stad en vanwaar je nu een prachtig uitzicht hebt op het Vrijheidsbeeld. Nabij het park ligt ook de Whitehall Terminal, vanwaar je een gratis ritje met de pond naar Staten Island kunt maken. Vanaf de boot heb je een onvergetelijk uitzicht op de skyline van Manhattan en op het Vrijheidsbeeld.

Het economische deel van Battery Park wordt gevormd door het World Financial Center (WFC), dat tijdens de aanslagen behoorlijk beschadigd raakte, maar in 2003 weer openging. Het complex geeft toegang tot één van de fijnste boulevards in de stad, de Hudson River Promenade, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de baai en op het Vrijheidsbeeld. Een toefje Hollands Glorie hier is de Garden of Remembrence van de Nederlandse tuinontwerper Piet Oudolf. Deze plek ter overdenking van de recente geschiedenis van de stad is een oase van rust

Reizen in de buurt van Battery Park

Logo Doets Reizen Amerika

Battery Park