Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Een van de meest beroemde country-zangeressen ter wereld is Dolly Parton. Deze rasechte diva heeft veel van haar platen opgenomen in de RCA Studio B in Nashville. Als echte fan is het een must Dollywood te bezoeken. Het amusementspark is genoemd naar Dolly Parton omdat zij uit deze omgeving komt. Naast de typische pretparkattracties zijn er veel muziekshows. Terwijl je door het park loopt geniet je natuurlijk van Dolly's muziek.

Ligging van Dollywood

Dollywood ligt bij Pigeon Forge, een plaatsje op zo'n 3,5 uur rijden van Nashville nabij Great Smoky Mountains National Park. Het park trekt jaarlijks maar liefst 2.5 miljoen bezoekers. 

Muziekshows in Dollywood 

De muziek in het park en de shows maken het pretpark Dollywood bijzonder en de reden dat je dit pretpark moet bezoeken tijdens jouw rondreis door Amerika. De shows in Dollywood wisselen regelmatig en worden ook aan gepast naar de tijd van het jaar. Zo zijn er rondom de kerstperiode allerlei shows met een kersttintje. De show 'My People', opgevoerd door haar familie, is een echte aanrader!  

Attracties in Dollywood

Je zult het misschien niet verwachten maar Dollywood beschikt over zo'n 40 attracties. Van achtbanen tot attracties speciaal voor de allerkleinste, je vindt het allemaal in Dollywood. De meest attracties zijn te vergelijken die je in andere attractieparken ook tegenkomt.  De achtbanen in Dollywood zijn spectaculair. De Barnstormer, Daredevil Falls, Drop Line, Wild Eagle en Dragonflier zijn slechts een aantal van deze achtbanen. Ook voor de kleinere kinderen is er genoeg te doen en te zien. Een aantal voorbeelden zijn Lucky Ducky, Piggy Parade en The Amazing Flying Elephants. Ook de Dollywood Express Train en het Dolly’s Tennessee Mountain Home mag je niet overslaan tijdens een bezoek aan Dollywood. 

Dollywood’s Splash Country

Dollywood’s Splash Country is het waterpretpark wat bij Dollywood is gelegen. Wil je een bezoek brengen aan dit waterpret park tijdens jouw vakantie in Amerika, dan dien je hiervoor een apart toegangsticket te kopen. Kijk ook even op de website naar de openingstijden en dagen, want dit waterpark is niet het hele seizoen geopend. 

Attracties in Dollywood’s Splash Country

Dollywood’s Splash Country beschikt over tientallen waterattracties en staat garant voor plezier en waterpret. Alle glijbanen hebben een eigen naam en verschillen allemaal in snelheid en hoogte. Enkele voorbeelden zijn de Wild River Falls, The Butterfly, TailSpin Racer, Riverrush, SwiftWater Run en Raging River Rapids. De namen van de glijbanen doen enger aan dan ze daadwerkelijk zijn. De meeste glijbanen ga je af in een band, soms met wel 4 personen. Plezier voor het hele gezin dus. Naast glijbanen zijn er ook een aantal zwembaden en een lazy river te vinden in het waterpretpark. Ook is het mogelijk om even uit te rusten op een van de ligbedden die overal op het park te vinden zijn. 

Reizen in de buurt van Dollywood

Logo Doets Reizen Amerika

Dollywood