Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Het schitterende huis van de meest beroemde inwoner van Memphis, Elvis Presley, opende in 1982 zijn deuren voor het publiek. Je kunt doormiddel van een interactieve audiotour Graceland ontdekken. Naast het huis ligt de Meditation Garden, waar jaarlijks honderdduizenden fans langskomen om bloemen neer te leggen en een traantje weg te pinken. Tegenover Graceland vind je Elvis' privévliegtuigen, zijn verzameling auto's en diverse diners compleet ingericht in zijn stijl met een jukebox. Natuurlijk kun je het gigantische complex niet verlaten zonder een uniek Elvis-souvenir.

Geschiedenis van Graceland

Elvis Presley kocht het huis, dat op een groot landgoed ligt, in 1957. Elvis Presley woonde er tot zijn dood op 16 augustus 1977. Daarna werd het landgoed een waar bedevaartsoord voor fans. Voordat het in 1982 officieel werd opengesteld voor publiek, waren er al vele honderdduizenden fans langsgekomen en een traantje weggepinkt in de Meditation Garden. Daar ligt Presley naast z’n ouders begraven. Alleen al vanwege de enorme bloemenzee die fans dagelijks in Meditation Garden neerleggen, lijkt het alsof je een heiligdom betreedt.

Bijzondere sfeer van Graceland

Eenmaal binnen kun je diverse vertrekken bezoeken zoals de trophyroom en jungleroom. Het is vooral de sfeer die het geheel bijzonder maakt. De invloed die Elvis Presley heeft gehad op de muziekwereld wordt duidelijk tijdens de tentoonstelling in de Hall of Gold. In deze enorme hal zijn de muren volledig bedekt met een ongelooflijke hoeveelheid gouden en platina platen.

Vliegtuigen en auto's van Elvis Presley

Vanwege de enorme belangstelling en drukte voor Graceland, is er een soort ‘opvanggebied’ aan de overkant van de straat gecreëerd om het teveel aan mensen op te vangen. Hier staan twee van Elvis Presley z’n privévliegtuigen, waaronder een Convair 880 straalpassagiersvliegtuig. Ook staan hier wat van zijn auto’s tentoongesteld, waaronder de roze Cadillac uit 1955 en de rode MG waarmee Elvis in de film Blue Hawaï reed.

Meer informatie over Graceland

In de drive-in bioscoop worden continue films van Elvis Presley gedraaid. Vlakbij Graceland kun je even bijkomen in het sfeervolle Heartbreak hotel, met een hartvormig buitenzwembad. Echte Elvis-fans zouden hun verblijf in Memphis zo moeten plannen dat zij de Elvis Presley Tribute Week meemaken. Die is midden augustus, omdat zijn sterfdag in deze week valt. De plaatselijke bewoners noemen deze week heel macaber ‘Death Week’. Graceland is uitstekend te bezichtigen met een self-guided audiotour. Presley zijn dochter Lisa Marie voert je door de vertrekken van de woning.

Reizen in de buurt van Graceland

Logo Doets Reizen Amerika

Graceland