Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Great Smoky Mountains National Park

5 Actueel reisaanbod

De Great Smoky Mountains is een absolute ‘must see’ in de Deep South. Het gelijknamige Nationale Park heeft haar naam te danken aan de ‘rook’ die wordt gevormd door water en koolwaterstoffen afkomstig van de vele bomen. Hier vind je uitgestrekte valleien, bosrijke bergwanden en een indrukwekkend rivierennetwerk, waar allerlei fascinerende vogels en zoogdieren leven. Nét zo indrukwekkend zijn de vele hiking trails door het fantastische natuurgebied vol met kleurrijke rododendrons. Dankzij de jaarlijks meer dan 11 miljoen bezoekers draagt Great Smoky Nationale Park met trots de titel van meest bezochte park in Amerika.

Bergen in de mist

Je staat versteld van de gevarieerde natuur in Great Smoky Mountains National Park. Hoge bergtoppen gehuld in blauwachtige nevel, snelstromende rivieren en kronkelende beekjes, dichtgegroeide bosgebieden en fascinerend wildlife: het is alsof je je in een regenwoud bevindt. Maar de échte magie vindt plaats zodra de zon ondergaat en dikke mistbanken als een zachte deken over de beboste heuvels van Great Smoky Mountains National Park vallen. Heuvels waar je als natuurliefhebber geen genoeg van kunt krijgen. Gelukkig hoef je je in het Nationale Park geen seconde te vervelen. Dit is dan ook de reden dat je het Great Smoky Mountains National Park niet mag overslaan tijdens jouw vakantie in Amerika. 

Neveltoppen en vuurvliegjes

Door het Great Smoky Mountains National Park lopen een aantal prachtige routes, waaronder de route naar Clingman’s Dome. De top van de berg bevindt zich op 2000 meter en is het hoogste punt van het park. Om hier te komen volg je te voet het 800-meter lange pad dat langs de bergwand steil omhoog gaat. De Blue Ridge Parkway, een route die start bij Cherokee, is een absolute aanrader om de Oostkant van Great Smoky Mountains te verkennen. Dit gebied was ook het startpunt van de historische Trail of Tears, de gedwongen herplaatsing van de inheemse Cherokee-indianen. De kans dat je in Great Smoky Mountains National Park wilde dieren tegenkomt is groot! Het park is namelijk het thuis van talloze vossen, wasberen, wilde zwijnen, bruine beren en vogelsoorten. Nóg indrukwekkender zijn de synchrone vuurvliegjes die, zodra de zon ondergaat, het rokerige berggebied prachtig verlichten.

Dol op Dollywood

Gatlinburg is de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk bezoek aan dit Nationale Park. In dit gezellige plaatsje zijn de huizen zó gebouwd dat het lijkt alsof je in de Alpen bent. De vele restaurantjes en terrassen maken het tot een sfeervol geheel. En goed nieuws voor fans van Dolly Parton: vanuit Gatlinburg ben je binnen no time in Dollywood, het attractiepark van de bekende Country Diva. Fout en hysterisch is het zeker, maar wie van typisch Amerikaans houdt zal er dol op zijn! Maak tijdens je bezoek aan Dollywood zeker een rondje in de achtbaan of stap in de authentieke stoomtrein.

Hoogtepunten in Great Smoky Mountains National Park

De Great Smoky Mountains zijn onmisbaar tijdens je reis door de Deep South. Het park staat al jaren op nummer één van meest bezochte parken in Amerika. En terecht! Door de fantastische natuur, bijzondere dierenwereld en leuke activiteiten hoef je je nooit te vervelen in dit Nationale Park. Dit zijn dé hoogtepunten:

  • Verbaas je over de in ‘rook’ gehulde bergtoppen;
  • Spot grote én kleine diersoorten, zoals vossen, beren en vuurvliegjes;
  • Rijd over de prachtige Blue Ridge Parkway;
  • Wandel omhoog naar de top van Clingman’s Dome;
  • Overnacht in het gezellige Alpenplaatsje Gatlinburg;
  • Maak een rondje met Dolly Parton’s authentieke Dollywood Express

Reizen in de buurt van Great Smoky Mountains National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Great Smoky Mountains National Park