Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

In Texas is alles groot. Van de olievelden tot de auto’s en de borden met steaks: small en medium kennen ze er niet. En omdat Texas na Alaska de grootste staat is van de Verenigde Staten, zijn ook de afstanden enorm. Je kunt er uren rijden over de highways, door de heuvels en woestijnen, terwijl je geniet van het prachtige landschap. En vergeet niet om de radio op een country & westernstation te zetten om je een echte cowboy te wanen.

Veel, meer, meest

Texas is zo groot dat het gemakkelijk een apart land zou kunnen zijn. De staat heeft van alles veel: prairies, bossen, kust, bergen en woestijnen. Dynamische steden als Dallas, Houston, Amarillo en San Antonio hebben een grootstedelijke vibe en de olie-industrie brengt nog steeds een heleboel geld in het laatje.

De natuur in Texas is groots en overweldigend. Een topper voor bezoekers is het Big Bend National Park langs de grens met Mexico. Het park ligt behoorlijk afgelegen in het uiterste zuidwesten van Texas en je kunt er dan ook ervaren hoe donker de nachten zijn in de woestijn. Of maak een spectaculaire kano- of raftingtocht over de wereldberoemde Rio Grande, die in dit park door diepe kloven stroomt.

Muziek en alternatieve cultuur

Lange tijd was Texas vooral bekend door de grote cowboyhoeden en de sluwe streken van JR Ewing uit de tv-serie Dallas. Dat Texas heel wat veelzijdiger is dan dat, zal elke bezoeker meteen ontdekken. Zo wordt de hoofdstad Austin ook wel de ‘live music capitol of the world’ genoemd. Je struikelt in deze universiteitsstad over de leuke muziektentjes, vooral downtown rond Sixth Street. Austin staat ook bekend om zijn progressieve en alternatieve cultuur. De stad is jaarlijks in het voorjaar gastheer van South by Southwest. Dit festival voor muziek, film en digitale cultuur behoort tot de grootste muziekfestivals ter wereld: er treden meer dan 2000 artiesten op.

Pittig en heet

Ongeveer 30 procent van de bevolking van Texas heeft Spaans als moedertaal. De meesten zijn immigranten uit Mexico of Zuid-Amerika. Dat merk je ook aan de muziek en aan de pittig gekruide  Texmex-keuken. Wie trek heeft in een ontbijtburrito, een extra grote T-bone steak of een pittige chili concarne kan in Texas op elke straathoek terecht. En niet alleen het eten, maar ook de zomers zijn heet: Texas haalt in juli met gemak de 40 graden.

Houston, we have a problem…

Sinds halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw is NASA Mission Control in Houston het zenuwcentrum van alle Amerikaanse bemande ruimtemissies. Vergeet dus niet om in Houston een bezoek te brengen aan het Space Center. Bekijk de ruimtevaartuigen van de Apollo-, Mercury- en Gemini-missies van de NASA. Of bezoek de galerij met ruimtepakken die werden gedragen door astronauten op echte missies. Het hoogtepunt: stap in een replica van een van de Amerikaanse space shuttles op Independence Plaza.

Reizen naar Texas

Logo Doets Reizen Amerika

Texas