Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Mossy Cave Trail in Bryce Canyon National Park

29 Actueel reisaanbod

Een korte wandeling in Bryce Canyon National Park? Dan adviseert Doets Reizen de Mossy Cave Trail. Deze korte wandeling langs de roodachtige pieken van Bryce Canyon is een regelrechte aanrader. De wandel trail start vanaf UT 12 die eindigt bij een met mos begroeide, sijpelende grot, die een kleinschaliger voorproefje biedt van de grootsheid van Bryce voor reizigers die niet in staat zijn naar het hoofdgedeelte van het park te reizen of minder tijd hebben maar toch een glimp van dit park willen krijgen.

Korte wandeling in Bryce Canyon National Park

De Mossy Cave Trail biedt een korte wandeling door het rode landschap van Bryce Canyon en voorziet in een korte introductie van het natuurpark. Het pad begint met het volgen van Water Canyon met een muur van indrukwekkende pinakels die in het westen oprijzen. Spoedig bereikt het wandelpad de eerste van twee stroomovergangen. De oversteekplaatsen zijn meestal gemakkelijk, maar in het voorjaar kunnen ze lastig zijn door een hoge waterstand (let hier dus op bij het plannen van je reis). Kijk bij de bovenste kruising omhoog om de natuurlijke bogen en raammuren in de kliffen in het westen te zien. Eenmaal de tweede oversteek gemaakt, leidt een korte klim naar een T-splitsing. Rechts leidt een korte wandeling naar een 10 voet hoge waterval. Links leidt een korte maar steile klim naar Mossy Cave zelf. Deze ruime alkoof is uitgehouwen door grondwater dat door zwakke plekken in het gesteente sijpelt.

Tips voor een bezoek aan Mossy Cave

Mossy Cave is een populaire hike, overweeg daarom in de zomermaanden een bezoek voor 10 uur 's ochtends of na 4 uur 's middags om piekbezoek te vermijden. De Mossy Cave parkeerplaats is onlangs aangepast om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren. Vertraag bij het naderen van dit gebied als voertuigen kunnen in- of uitrijden. Parkeer alleen in de aangewezen gebieden om overlast te beperken. Foutief geparkeerde voertuigen kunnen worden beschadigd door vallende stenen langs de kant van de weg, iets waar je niet op zit te wachten met een huurauto of camper. 

  • Afstand: circa 1,5 km
  • Duur: circa 0,5 uur
  • Bete seizoen: April t/m oktober (raadpleeg de informatieborden over de waterstand)  
  • Niveau: makkelijk


Reizen in de buurt van Mossy Cave Trail in Bryce Canyon National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Mossy Cave Trail in Bryce Canyon National Park