Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Navajo Loop in Bryce Canyon National Park

29 Actueel reisaanbod

De Bryce Canyon Navajo Loop is een populair trail voor het maken van een wandeling in Bryce Canyon National Park. De wandelroute duurt circa 1 tot 2 uur en loopt vanaf de rand bij Sunset Point tot op de bodem van Bryce Canyon. Het pad gaat langs prachtige hoodoo formaties zoals Wall Street, Twin Bridges, en Thor's Hammer. Deze wandeling is een must voor iedereen die Bryce Canyon bezoekt.

De wandeling in Bryce Canyon National Park

Vanaf Sunset Point daalt het pad onmiddellijk af langs een verhard pad met veiligheidshekken langs de randen. Na ongeveer 30 meter eindigt de reling en splitst het pad zich, met twee paden die naar rechts (zuid) gaan en één pad dat naar links (oost) gaat. Het linkerpad is het oostelijke deel van de Navajo Loop. De twee rechterpaden bestaan uit een boven- en een benedenpad. Het bovenste pad is een korte uitloper naar een raam dat door een hoodoo muur naar beneden kijkt in het westelijke deel van Bryce Canyon.

Het onderste pad is het eerste deel van de Navajo Loop; het begint aan een snelle afdaling langs een reeks lange en korte switchbacks naar de bodem van de canyon. Aan de voet van de switchbacks wordt het pad recht en maakt een geleidelijke afdaling door Wall Street, waar twee torenhoge Douglas sparren al meer dan 750 jaar in de diepte van de kloof groeien. Uiteindelijk krijgen de wandelaars een prachtig uitzicht op grote hoodoo-formaties die beide zijden van het pad flankeren. Eén zo'n formatie, Twin Bridges, ligt aan de rechterkant van het pad, ongeveer een kilometer na de wandeling. Voorbij Twin Bridges gaat het pad omhoog via een reeks switchbacks om terug te keren naar de rand. Kijk uit naar Thor's Hammer in het noorden langs dit laatste deel van het pad.

Tip: De Navajo Loop wordt vaak gecombineerd met Queens Garden Hike.

Over de Navajo Loop

  • Afstand: circa 2,2 km
  • Wandeltijd: circa 1,5 uur afhankelijk van het aantal stops
  • Beste seizoen: april t/m oktober
  • Niveau: gemiddeld
  • Startpunt: Het centrale uitkijkpunt bij Sunset Point. Volg de borden Navajo Loop.  


Reizen in de buurt van Navajo Loop in Bryce Canyon National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Navajo Loop in Bryce Canyon National Park