Bosbranden Jasper Meer info

Amerika

Bryce Canyon Rim Trail

29 Actueel reisaanbod

Een geliefde wandelroute in Bryce Cantyon National Park. Een populair trail langs de rand van de Bryce Canyon dat alle landschappelijke uitkijkpunten van Fairyland Point tot Bryce Point met elkaar verbindt. De wandeling in Bryce is makkelijk en bevredigend.

Makkelijke wandeling in Bryce Canyon

Dit zeer populaire wandelroute in Bryce Canyon National Park loopt langs de rand van Fairyland Canyon en Bryce Canyon, verbindt Fairlyland Point met Bryce Point en passeert alle landschappelijke uitkijkpunten daartussen. Kortom, een totaalplaatje van dit Natioanle Park krijg je nergens! Veel parkbezoekers wandelen juist deze Rim Trail omdat deze vanaf de parkweg bij verschillende uitkijkpunten toegankelijk is en een spectaculair uitzicht biedt op de spitsen en canyons beneden. Met name voor mensen die minder plezier halen uit lange wandelingen of gezinnen met jonge kinderen is deze wandeling dus zeer geschikt. Reizigers kunnen ervoor kiezen om de hele trail te wandelen door te starten vanaf Fairyland Point of Bryce Point of de wandeling op te breken in kleinere segmenten. De keuze is geheel aan jezelf. Het grootste deel van het pad tussen Sunrise en Sunset punten is verhard of zo goed versleten dat delen toegankelijk zijn voor rolstoel- en kinderwagengebruikers. Echter, steile hellingen en ongelijke oppervlakken kunnen de toegang op sommige plaatsen bemoeilijken. Houten banken op verschillende punten langs het pad bieden bezoekers de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van het wonderlijke landschap. Bryce Canyon ligt met deze wandelroute letterlijk aan je voeten. Enjoy!

Wandelen langs de rand van Bryce Canyon

  • Afstand: totaal circa 9 km maar kan opgesplits worden in kortere delen. De shuttlebus breng wandelaars terug naar de parkeerplaatsen.  
  • Duur: Circa 3 uur, afhankelijk van het aantal foto-momenten.
  • Beste seizoen: april t/m oktober. Maar in de wintermaanden vormt het sneeuw een prachtig contract met de rode, roze en oranje kleuren.
  • Niveau: Makkelijk


Reizen in de buurt van Bryce Canyon Rim Trail

Logo Doets Reizen Amerika

Bryce Canyon Rim Trail