Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Voor zo'n klein plaatsje (er wonen in Kanab maar een paar honderd mensen) is het wereldberoemd. Niet zozeer omdat het de uitvalsbasis vormt voor een bezoek aan de North Rim van de Grand Canyon, maar omdat hier talloze films zijn opgenomen. Het westernstadje staat daarom ook wel bekend als Little Hollywood. Zowel de omliggende canyons als het ten westen liggende Coral Pink Sand Dunes State Park dienden als decor voor vele films. Kanab is sfeervol, heeft heerlijke restaurants en is de perfecte uitvalsbasis voor vele hoogtepunten in de omgeving!

Algemeen 

Voor zo'n klein plaatsje (er wonen maar een paar honderd mensen) is Kanab in Amerika wereldberoemd. Niet zozeer omdat het de uitvalsbasis vormt voor een bezoek aan de North Rim van de Grand Canyon, maar omdat hier talloze films zijn opgenomen. Het stadje staat daarom ook wel bekend als Little Hollywood. Zowel de omliggende canyons als het even ten westen van Kanab liggende Coral Pink Sand Dunes State Park (een woestijn van zalmkleurige zandheuvels) dienden als decor voor vele films. Meer informatie over die filmsets en andere bezienswaardigheden is te verkrijgen bij het Kanab Visitor Center. Kanab is sfeervol, heeft heerlijke restaurants en is de perfecte uitvalsbasis voor vele hoogtepunten in de omgeving!

Ligging 

Kanab is een plaats in de Amerikaanse staat Utah, en valt bestuurlijk gezien onder Kane County. Het stadje Kanab ligt in het hart van de zogenaamde Grand Circle, een gebied dat gekenmerkt wordt door beroemde natuurparken zoals Bryce Canyon en Zion. 

Bereikbaarheid 

Je bent in Kanab afhankelijk van je eigen vervoer. De winkels en restaurants zijn vanuit de meeste hotels/campings te voet te bereiken. Ook de Nationale parken zijn prima te bezoeken met je eigen huurauto of -camper via diverse verharde wegen

Inwoners 

Kanab telt bijna 4.000 inwoners. 

Klimaat 

In Kanab heerst een steppeklimaat. In de winter liggen de temperaturen overdag rond het nulpunt en valt er regelmatig sneeuw. Als je Kanab in de zomer bezoekt, moet je rekening houden met onweersbuien die vooral in de middag regelmatig voorkomen. 

Geschiedenis 

Onder leiding van Hamblin begon in 1865 de bouw van Fort Kanab, die moest dienen als uitvalbasis voor verdere verkenning van het gebied en als bescherming tegen indiaanse aanvallen. Het stond enkele jaren leeg, totdat tien mormoonse families onder leiding van Levi Stewart in 1870 begonnen 

met de stichting van een permanente nederzetting.  Er werden huizen gebouwd en plannen gesmeed voor verdere uitbreiding. Het aantal inwoners groeide gestaag en in 1935 werd Kanab officieel geïncorporeerd als stad. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Kanab gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Kanab