De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het pittoreske Park City is in de winter een populaire wintersportplaats. In de zomer is het minstens zo populair en kan je er vele outdooractiviteiten ondernemen. Mountainbiken, hiken en golfen. In 2002, toen de Olympische Spelen werden gehouden in Salt Lake City is er in Park City het Utah Olympic Park gebouwd. Ga hier zeker een kijkje nemen en wellicht een rondje bobsleeën. Downtown Park City heeft prachtige en imposante historische gebouwen in het sfeervolle Main Street. Je kan er heerlijk shoppen en dineren!

Algemeen 

Het plaatsje Park City ligt in de Wasatch Range en wordt omringd door majestueuze bergtoppen. Van oorsprong was het een mijnbouwstadje totdat de mijnen volliepen met water en Park City veranderde in een spookstadje. Pas in de jaren zeventig werd het herontdekt als perfecte skibestemming en inmiddels is het naast winterbestemming ook een sfeer- en stijlvolle zomerbestemming. In de hoofdstraat van Park City hangt een heel fijne sfeer en lijkt het door de historische houten ´Frontier´-gebouwen alsof je terug stapt in de tijd. Er zijn veel gezellige eetgelegenheden. In de zomermaanden worden hier rodeo’s, een farmers market en festivals georganiseerd. In de zomer kun je fijn wandelen en is er een uitgebreid netwerk van mountainbike trails.

Bijzonder is dat de boomgrens hoger ligt waardoor je hier veel off piste tree skiing kunt doen tussen de ‘Aspen’ Trees. In 2002, toen de Olympische Spelen werden gehouden in Salt Lake City is in Park City het Utah Olympic Park gebouwd. Ga hier zeker een kijkje nemen en wellicht een rondje bobsleeën. Het skigebied bestaat uit de skigebieden Park City Mountain, The Canyons en Deer Valley.

Ligging 

Park City ligt ten oosten van Salt Lake City op ongeveer een half uur rijden. Park City wordt dan ook wel één van de voorsteden genoemd.

Inwoners

Dit mooie plaatsje telt ongeveer 8.400 inwoners.

Klimaat 

Park City heeft een koud steppeklimaat met redelijk koele winter, korte overgangsseizoenen en een vrij lange warme zomer.

Geschiedenis 

De stad werd in 1870 gesticht als een mijnbouwstad, nadat er lood, goud en zilver in het gebied werd gevonden. De stad werd zo dichtbevolkt, dat veel mensen dachten dat het Salt Lake City zou vervangen als voornaamste stad van Utah. Echter, toen de mijnen het waterpeil bereikten, liepen ze vol. De stad veranderde bijna in een spookstad. Het skiën kwam in de jaren '50 naar de stad, maar de stad verbeterde niet totdat in de jaren '70 de groei kwam. De groei versnelde de laatste decennia.

Bereikbaarheid

Park City is erg goed bereikbaar. Het ligt op een half uur rijden van Salt Lake City en Salt Lake City ligt op een kleine 11 uur vliegen vanaf Amsterdam.

Dingen om te doen

Skiën en snowboarden Het skigebied bij Park City is het grootste skigebied van Amerika met in totaal 250 kilometer pistes. Vanaf november tot en met april kunnen wintersportliefhebbers hier terecht. Het bestaat uit de skigebieden Park City Mountain Resort/Canyons en Deer Valley. Deer Valley is een eigen ski-only gebied. De Canyons/Park City zijn een aaneengesloten gebied met ruim 150 kilometer aan skipistes en zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Naast skiën en snowboarden kun je nog diverse andere activiteiten ondernemen. Er zijn bijvoorbeeld hondensledetochten, paardensledetochten, crosscountry-skiing, heliskiing, schaatsen, schansspringen, snowmobiling, snowshoeing, of maak een tochtje met een heteluchtballon. In het Utah Olympic Park zijn de Olympische bobsleebaan en skischans nog terug te vinden. Als je een dagje wilt ontspannen kun je terecht in één van de spa’s.

Reizen in de buurt van Park City

Logo Doets Reizen Amerika

Park City