Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Moab is de perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan Arches National Park, Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. Vroeger bestond Moab uit niet meer dan een tradepost, een restaurant, een aantal bezinestations en wat woonwagens met hutten. Tegenwoordig is het een sfeervol en trendy plaatsje met veel hotels, gezellige restaurants en winkelcentra. Vanuit Moab kun je ook vele outdooractiviteiten doen; mountainbiken, stand-up peddelen of raften. Er is voor ieder wat wils!

Ligging 

Moab is een plaats in de Amerikaanse staat Utah. Het is de hoofdplaats van Grand County. Moab is van belang voor het toerisme naar de nabijgelegen woestijnachtige gebieden Arches National Park en Canyonlands National Park.  Het nabijgelegen Dead Horse Point State Park mag je zeker niet overslaan! 

Inwoners 

Moab telt bijna 5.000 inwoners.

Klimaat 

In Moab (en de directe omgeving) zijn de zomers heet en droog. Tussen juni en september overstijgt het kwik gemakkelijk de 30 graden. Veel water drinken is het erg belangrijk. De winters in Moab zijn mild.

Geschiedenis 

Niet lang geleden was Moab nog een slaperig mijnstadje. Je stopte er alleen om te tanken op weg naar de nationale parken van Zuid Utah. Moab bestond uit niet meer dan een ‘trade post’, een restaurant, een aantal benzinestations en wat woonwagens met hutten. Rond 1880 werd er rond Moab in hoog tempo infrastructuur aangelegd. In 1885 kwam er een veerpont over de Colorado-rivier en in 1912 werd de eerste brug gebouwd. Moab was inmiddels één van de beste fruitteeltgebieden van Utah. Daarnaast vond wat mijnbouw plaats langs de rivier en in de La Sal Moutains. Rond 1950 werd uranium ontdekt en verrees net buiten Moab een grote uraniumfabriek. Toen de vraag naar uranium afnam werd in Moab veel potash gewonnen, een grondstof voor glas en kunstmest.

Bereikbaarheid 

Je bent in Moab afhankelijk van je eigen vervoer. De winkels en restaurants zijn vanuit de meeste hotels/campings te voet te bereiken; Moab is geen grote stad. Ook de natuurhoogtepunten zijn prima per huurauto of -camper via diverse verharde wegen te bereiken. Let wel, Canyonlands National Park is een stuk lastiger te bereiken.

Logo Doets Reizen Amerika

Moab