Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Zeg 'cowboylandschap' en miljoenen mensen zullen meteen de contouren zien van Monument Valley. De zandsteenrotsen en woestijnvlaktes zijn onbetwistbaar hét gezicht van het Wilde Westen. Monument Valley kun je met een auto, een camper óf op de rug van een paard aandoen. De vele, geweldige plaatsen om er te overnachten, maken van Monument Valley een plek waar je nóóit meer weg wilt!

Paarden en prairies in Monument Valley

Zodra je een voet zet in het Navajo-reservaat word je overspoeld door een vlaag van herkenning. Op de achtergrond hoor je het legendarische tromgeroffel, gevolgd door het gefluit van een ocarina en de stalen snaren van een elektrische gitaar. Het enige verkeer is een overstekende salamander of een verdwaald stuk tuimelkruid. Ondanks dat het prairie- en woestijngebied de thuisbasis is van de Navajo (of Dineh), heeft de vallei haar iconische status te danken aan de enorme media-aandacht van Hollywood. De vallei is het decor geweest van ontelbaar veel Westernfilms, series, muziekvideo’s, commercials en videogames. Alléén al door het bijzondere karakter is Monument Valley een essentiële stop tijdens jouw rondreis door West Amerika.

Overweldigend mooi woestijnlandschap

Torenhoge dieprode eilandbergen, uitgestrekte woestijnvlaktes, diepe canyons en intense stilte. Het natuurschoon van Monument Valley is in één woord fantastisch. Stap in de auto en volg de bekende Valley Drive langs schitterende uitzichten en monumentale eilandrotsen. Ga verder naar het Noorden en aanschouw de ruige Valley of the Gods, met als hoogtepunt de Mexican Hat en uitdagende hiking trails. Liever niet alleen de vallei verkennen? De Navajo’s staan klaar om je alle ins en outs te laten zien tijdens een avontuurlijke jeeptour. Ook is Monument Valley dé plek voor – hoe kan het ook anders – een paardrijtocht. Spring het zadel op en bewonder al het natuurschoon van Monument Valley, waaronder de Three Sisters, de Sleeping Snoopy Rock, de West en East Mitten én de bekende Rain God tafelberg.

Overnachtingen in Monument Valley

Door de vele camperplaatsen is er altijd wel een mooi plekje te vinden om te overnachten rondom Monument Valley. Maar ook ín de vallei zijn er verschillende hotels een lodges aanwezig. Verblijf in het bekende Goulding’s Lodge en wordt wakker met een uitzicht waar je mond van openvalt. Of spendeer de nacht in het View Hotel voor een nóg indrukwekkender uitzicht. Slapen in een tent, lodge of hotel in Monument Valley is een beleving die je niet snel zal vergeten.

Bezienswaardigheden in Monument Valley

Monument Valley staat bekend om de door erosie gevormde rode rotspartijen (buttes) en uitgestrekte woestijnvlaktes. Je kunt de vallei op eigen houtje verkennen óf ga samen op pad met een Navajo-gids. Hoe jouw bezoek aan Monument Valley er ook uitziet, deze hoogtepunten mag je niet missen:

  • Ga op jeepsafari met de Navajo;
  • Bezoek de majestueuze Rain God tafelberg;
  • Bewonder de bekende East en West Mittens, Merrick Butte en Mexican Hat;
  • Voel je een échte cowboy tijdens een paardentocht door de vallei;
  • Geen paardenmens? Rij langs de bekende Valley Drive of Valley of the Gods;
  • Shop handgemaakte Navajo-sierraden in John Ford’s Point;
  • Geniet van een fantastische zonsondergang vanuit een tent, lodge of camper.

Reizen in de buurt van Monument Valley

Logo Doets Reizen Amerika

Monument Valley