De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

St. George staat bekend om zijn vele steenformaties vol fossielen uit de prehistorie. Het is sinds de jaren tachtig één van de snelstgroeiende steden van de Verenigde Staten.

Algemeen

De stad is gebouwd rondom de oudste, nog steeds in gebruik zijnde Mormonentempel. Deze tempel steekt wit af in het roodgekleurde landschap. Er staan bovendien nog enkele door de Mormonen gebouwde huizen. 

Ligging 

De stad St. George is gelegen in het zuidwesten van de staat Utah en het ligt tevens aan de grens van de staat Arizona. St. George valt bestuurlijk gezien onder Washington County en ligt aan de Interstate 15 tussen Las Vegas en Salt Lake City.  

Klimaat 

Saint George heeft een koud steppeklimaat met weinig tot geen neerslag gedurende het jaar. Door de zuidwestelijke ligging van de stad liggen de gemiddelde temperaturen hier een stuk hoger dan in de meer noordelijk gelegen plaatsen in Utah. 

Geschiedenis 

St. George werd in 1861 gesticht in opdracht van Brigham Young, de leider van de Mormonen. Young wees 309 gezinnen aan die in het gebied moesten gaan wonen om een zelfvoorzienende gemeenschap te starten. Het droge woestijnklimaat noopte de bewoners hier na enkele decennia weer mee te stoppen. De bevolking van St. George groeide in de twintigste eeuw aanvankelijk niet veel. De stad werd in de jaren tachtig echter zeer populair bij gepensioneerden die in het warme klimaat de winter gingen doorbrengen. Daarnaast kwamen steeds meer toeristen naar St. George vanwege de ligging van de stad nabij Zion National Park en de Mojavewoestijn. 

Bereikbaarheid

Je bent in St. George afhankelijk van je eigen vervoer. 


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar St. George gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

St. George