Vroegboekreizen 2024 Boek nu

In dit gedeelte van Yellowstone National Park bevinden zich niet alleen de meeste geisers en bronnen ter wereld, maar ook de meest bekende geiser: The Old Faithful. Al ruim 100 jaar spuit deze geiser ongeveer 18 keer per dag in 15 seconden duizenden liters heet water en stoom tientallen meters omhoog, om vervolgens weer even snel te stoppen. Andere bezienswaardigheden in Geyser Country zijn de Emerald Spring, de Morning Glory Pool en de wereldberoemde Grand Prismatic Spring. Ook de Fountain Paint Pots zijn heel bijzonder!

Geisers in Yellowstone National Park

De hoofdattractie van Geyser Country is The Old Faithful. De spuitfrequentie wordt de laatste jaren wat trager. Bij het Old Faithful Visitor Center kun je op het informatiepaneel aflezen op welke tijdstippen de diverse erupties worden verwacht van de talloze geisers in de omgeving, waaronder ook die van de Lone Star Geyser, die 25 minuten spuit, de Plume Geyser, welke van zeer dichtbij kan worden bekeken en de Riverside Geyser die schuin opspuit. 

Wat kun je nog meer zien in Geyser Country?

Andere bezienswaardigheden in Geyser Country zijn de bronnen Emerald Spring en de Morning Glory Pool en de bij Madison Junction gelegen Grand Prismatic Spring and Excelsior Geyser. Dit heeft een bassin met een doorsnede van 110 meter wat bij het vallen van de avond door het afkoelen van de buitenlucht een groot stoommeer wordt. Ook Castle Geyser is fraai. Rondom de 'spuitmond' heeft zich een kasteelachtige conus gevormd van 10 tot 12 meter hoog. De Fountain Paint Pots in het Lower Geyser Basin zijn heel apart. Het zijn modderpoelen waarbij oxidatie zorgt voor fraaie kleuren: rood, geel en bruin. Vanaf het Old Faithful Visitor Center kun je prachtige wandelingen maken. De lobby van het Visitor Center is ook de moeite waard. Het biedt een mooi zicht op de Old Faithful.

Reizen in de buurt van Geyser Country

Logo Doets Reizen Amerika

Geyser Country