Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

In het noordwestelijke deel van Yellowstone National Park bevinden zich warmwaterbronnen en kalksteenformaties. De bronnen veranderen niet alleen van kleur, maar ook van vorm door de invloed van algen en bacteriën. Mammoth Hot Springs is een zeer bijzondere, terrasvormige kalksteenformatie. De warmwaterbronnen zijn van dichtbij te bewonderen (en te ruiken!) via een voetpad, waarbij tekst en uitleg wordt gegeven.

Kalksteenformaties en warmwaterbronnen

Mammoth Hot Springs is ontstaan doordat uit kalksteen afkomstige mineralen zijn opgelost in heet water en vervolgens aan de oppervlakte zijn afgezet. Hierbij ontstaan kleine watervalletjes (cascaden), die de uiteindelijke terrassen vormen. Er wordt vermoed dat er dagelijks circa 2 ton aan sedimenten (travertijn) wordt afgezet. De warmwaterbronnen en de kalksteenformaties zijn van dichtbij (doch op veilige afstand!) te bewonderen via een boardwalk. Men kan in dit gebied prachtige wandelingen maken, onder meer langs de Beaver Pond. Tijdens deze 8 kilometer lange hike, ziet men vaak veel wildlife, waaronder natuurlijk bevers die met hun burchten in de weer zijn. Bij de Visitor Centers kun je wandelkaarten verkrijgen. Tevens kun je met je huurauto een loop rijden rondom het Upper Terraces gedeelte. 

Geisers

Ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Mammoth Hot Springs ligt het Norris Geyser Basin. Dit is het meest actieve thermische gebied van het park. Hier bevinden zich honderden stoom- en dampgaten (fumarolen genaamd), warme bronnen en geisers. Het Norris Geyser Basin kent twee gebieden. In het noorden ligt Porcelain Basin, met bekende geisers als 'Africa' en 'The Dark Cavern' welke zeer regelmatig tot wel 10 meter hoogte spuiten. Zuidelijker ligt het Back Basin waarbij de 'Steamboat' een zeer krachtige geiser is, die wel tot 100 meter hoogte kan komen. Ook de 'Echinus Geyser' is zeer bijzonder. Het is een zogenaamde 'zure geiser' en is elke 35 tot 75 minuten actief. In de nabijheid van Norris Junction kunnen de Gibbon Falls worden bekeken, een waterval van 26 meter hoog.                

Reizen in de buurt van Mammoth Country

Logo Doets Reizen Amerika

Mammoth Country