Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

In het noordwestelijk deel van Yellowstone NP bevinden zich warmwaterbronnen en kalksteenformaties. De bronnen veranderen niet alleen van kleur, maar ook van vorm door de invloed van algen en bacteriën. Mammoth Hot Springs is een zeer bijzondere, terrasvormige kalksteenformatie. De warmwaterbronnen zijn van dichtbij te bewonderen (en te ruiken!) via een voetpad, waarbij tekst en uitleg wordt gegeven.

Mammoth Country in Yellowstone

In dit noordwestelijk deel van het park bevinden zich warmwaterbronnen en kalksteenformaties. De warmwaterbronnen veranderen niet alleen regelmatig van vorm, maar ook van kleur door de invloed van algen en bacteriën. Mammoth Hot Springs is een zeer bijzondere, terrasvormige kalksteenformatie, die ontstaan is doordat uit kalksteen afkomstige mineralen zijn opgelost in heet water en vervolgens aan de oppervlakte zijn afgezet. Hierbij ontstaan kleine watervalletjes (cascaden), die de uiteindelijke terrassen vormen. Er wordt vermoed dat er dagelijks circa 2 ton aan sedimenten (travertijn) wordt afgezet. De warmwaterbronnen en de kalksteenformaties zijn van dichtbij (doch op veilige afstand!) te bewonderen en te ruiken via een voetpad waarbij tekst en uitleg wordt gegeven. Men kan in dit gebied prachtige wandelingen maken, onder meer langs de Beaver Pond. Tijdens deze 8 kilometer lange hike, ziet men vaak veel wildlife, waaronder natuurlijk bevers die met hun burchten in de weer zijn. Bij de Visitor Centers kan men wandelkaarten verkrijgen.

Geisers

Ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Mammoth Hot Springs ligt het Norris Geyser Basin. Dit is het meest actieve thermische gebied van het park. Hier bevinden zich honderden stoom- en dampgaten (fumarolen genaamd), warme bronnen en geisers. Het Norris Geyser Basin kent twee gebieden. In het noorden ligt Porcelain Basin, met bekende geisers als 'Africa' en 'The Dark Cavern' welke zeer regelmatig tot wel 10 meter hoogte spuiten. Zuidelijker ligt het Back Basin waarbij de 'Steamboat' een zeer krachtige geiser is, die wel tot 100 meter hoogte kan komen. Ook de 'Echinus Geyser' is zeer bijzonder. Het is een zogenaamde 'zure geiser' en is elke 35 tot 75 minuten actief. In de nabijheid van Norris Junction kunnen de Gibbon Falls worden bekeken, een waterval van 30 meter.                

Reizen in de buurt van Mammoth Country

Logo Doets Reizen Amerika

Mammoth Country