Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Dat het massatoerisme New Brunswick nog niet heeft ontdekt is een wonder. Het overwegend heuvelachtige landschap vol rivieren, zogeheten covered brigdes en natuurgebieden als Bay of Fundy National Park, maken het een unieke provincie. De Bay of Fundy heeft een van de hoogste getijverschillen ter wereld: het verschil tussen eb en vloed kan tot een reusachtige 15 meter oplopen.

Indrukwekkend onaangetast

New Brunswick wordt wel de drive through of vergeten provincie van Canada genoemd, waarschijnlijk omdat het nabijgelegen Nova Scotia veel meer toeristen aantrekt. Jammer, want New Brunswick bestaat voor tachtig procent uit bos en heeft daardoor een uniek flora en fauna. De natuur is, in tegenstelling tot andere provincies, decennialang onaangetast gebleven. In de vele rivieren zie je de zalm zwemmen en in het bos leven wilde herten, elanden, stekelvarkens en wasberen. Ook de migrerende vogels aan de kust en het ecosysteem van veenmoerassen op Miscou Island zijn exceptioneel in Canada.

Tweetalig

Of je nu met je kajak de gevaarlijke getijden trotseert, door het museum in Saint John wandelt of verse kreeft in Fredericton eet, de kans is groot dat je slechts omringd wordt door een paar locals. Deze vriendelijke bewoners kun je zowel in het Engels als Frans aanspreken want New Brunswick is de enige, officiëel tweetalige provincie van Canada. Ontdek deze geheime parel en breng snel een bezoek aan New Brunswick voordat het massatoerisme er lucht van krijgt!

Reizen naar New Brunswick

Logo Doets Reizen Canada

New Brunswick