De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada

Bay of Fundy National Park

4 Actueel reisaanbod

Ontdek ‘s werelds hoogste getijden en geniet van ongerepte bossen en uitgeslepen kloven in Fundy National Park. Peddel in een kajak wanneer het water stijgt naar 12 meter of meer, wandel over de oceaanbodem tijdens laagtij óf waag je aan uitdagende trails die je naar schitterende watervallen leiden diep in het Acadian Bos. Met onwijs veel mogelijkheden is Fundy National Park een waar maritieme schat.

Lopen over de oceaanbodem

De trots van de bevolking: Bay of Fundy in New Brunswick. Want met zo’n honderd miljard ton aan zeewater, dat twee keer per dag vanuit de Atlantische Oceaan binnen komt stromen, is deze plek een waar spektakel. De dieprode rotsen – begroeid met donkergroene bosjes - rijzen uit het helblauwe water omhoog en, tijdens laagtij, worden het verweerde zandsteen zichtbaar. Het verschil tussen hoog- en laagtij kan hier tot wel 16 meter zijn, dat gelijk staat aan de hoogte van een gebouw met vier verdiepingen! Door deze verschillen is het mogelijk om over de golven van de Bay te kajakken, om vervolgens 6 uur laten op de exact zelfde plek over de oceaanbodem te lopen. Ook vind je (bij eb) allerlei bijzondere fossielen, van onder andere dinosaurussen. Deze plek is zó bijzonder!

Avontuur in Fundy National Park

Fundy National Park is dé bestemming voor buitenactiviteiten. Met meer dan 260 verschillende vogelsoorten is het park de perfecte bestemming voor het spotten van bijzondere vogels. Ook wandelliefhebbers kunnen, met bijna 100 kilometer aan hiking trails van verschillende niveaus, hun hart ophalen. Neem bijvoorbeeld de 4,5-kilometer lange Matthews Head Trail en trakteer jezelf op een adembenemend kustuitzicht. Wil je meer actie? Ga dan mountainbiken, kanovaren óf sla een balletje op de uitdagende Fundy National Park Golf Course. Wanneer de zon ondergaat is er nog één buitenactiviteit die je niet mag missen. Het park is namelijk een Dark Sky Preserve. Zak onderuit in een Canadian Chair en laat je betoveren door een adembenemende sterrenhemel. Misschien wel de mooiste die je óóit gezien hebt!

Overnacht in een leuk vissersplaatsje van Atlantisch Canada

Alma is een klein vissersplaatsje in het Canadese Bay of Fundy National Park. Met slechts een paar B&B’s, motels, restaurants, een tankstation en een winkeltje is dit dé perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan het prachtige natuurpark. Het simpele maar gezellige Falcon Ridge Inn, gelegen op een heuvel, geeft je vanuit je kamer een geweldig uitzicht over de Fundy Bay, zodat je vanuit je luie stoel nóg verder kunt genieten van de rust en prachtige vergezichten.

Ontdek Fundy National Park

Van dramatische kustlijnen tot epische wandelingen, tuimelende watervallen en dichte bossen; Fundy National Park bevat de beste bezienswaardigheden van New Brunswick in Atlantisch Canada. En wat je echt moet doen?

  • Ontdek de Bay of Fundy en haar extreme getijverschillen;
  • Peddel met een kajak over kustlijn van de Bay of Fundy;
  • Loop over de oceaanbodem in de Bay of Fundy tijdens laagtij;
  • Geniet van prachtige uitzichten tijdens de 4,5-kilometer lange trail bij Matthews Head;
  • Word verliefd op een van de vele watervallen in het park;
  • Sluit de dag af op een uitkijkplatform in een Canadian Chair en aanschouw de allermooiste sterrenhemel ooit. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Bay of Fundy National Park

Reizen in de buurt van Bay of Fundy National Park

Logo Doets Reizen Canada

Bay of Fundy National Park