Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Deze veelzijdige Canadese provincie is dé ideale bestemming voor een roadtrip. Rijd met camper of auto op de kronkelige wegen van de Cabot Trail langs verlaten stranden, laat je vereeuwigen naast iconische vuurtorens zoals die van Peggy’s Cove en eet scallops in van de vissersdorpjes. Of je nu een walvis langs de ruige kust ziet of in de levendige havenstad Halifax dineert, het terugkerende thema in Nova Scotia is vis, vis en nog eens vis.

Pastelkleurig en iconisch

Hoofdstad Halifax, waar scheepvaart en visvangst domineren, is charmant en sfeervol. Hier moet je de Historic Properties van de Upper Water Street gezien hebben. In dit gerestaureerde, noordelijke deel van de stad zijn alle 19e-eeuwse gebouwen prachtig in ere hersteld. Naast winkels, pubs en restaurants (met verse vis op de kaart) vind je er ook een Brewery Market. Zo’n kleine veertig kilometer verderop, aan de wonderschone St.Margareth Bay, ligt de grootste publiekstrekker van Nova Scotia: de vuurtoren van Peggy’s Cove. Vele kunstenaars hebben deze plek vereeuwigd. Naast de indrukwekkende vuurtoren zie je pastelkleurige huizen en een lieflijke haven inclusief kreeftenvallen, vissers en boten.

Duiken in scheepswrakken

Voor de kust van deze provincie liggen veel scheepswrakken die ooit ten onder gingen in stormen en tijdens oorlogen. Nova Scotia is de enige plek in Canada waar je nog legaal op schatten kunt duiken, iets waar overigens gretig van gebruik wordt gemaakt.

Digby Neck aan de Bay of Fundy bij Digby is een must see, dit schiereiland heeft een adembenemend schone natuur. Je kunt er prachtige wandelroutes lopen en veel verschillende soorten vogels zien. Probeer in Digby zeker ook verse scallops (schelpdieren) te eten waar de streek zo om vermaard is. De meeste restaurants hebben ze op het menu staan… Nova Scotia is niet voor niets de Seafood Country.

Ruige kliffen

Een van Canada’s mooiste parken is Cape Breton Highlands National Park, in het noorden van Nova Scotia. Je kunt het beste de scenic route, Cabot Trail, volgen als je alle highlights van de wonderschone natuur wilt zien. Bereid je voor op kliffen, ongerepte bossen, ruige rotsen en een woeste zee. Wil jij de veelzijdigheid van Nova Scotia ook ontdekken? Doets Reizen maakt voor jou een reis op maat.

Reizen naar Nova Scotia

Logo Doets Reizen Canada

Nova Scotia