Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Canada

Newfoundland and Labrador

3 Actueel reisaanbod

De jongste provincie van Canada bezit een ongekend ruige schoonheid. Van het dramatisch grillige van de noordkust tot charmante vissersdorpjes en steile fjorden: alles is hier intens gekleurd. Het beroemde Gros Morne National Park heeft massieve ijsbergen waar zeearenden en walvissen leven. Of je nu in St. John’s, de oudste stad van Noord-Amerika, bent of langs de indrukwekkende baaien van Kittiwake Coast wandelt, de kustlijn is werkelijk overal spectaculair.

Vissersdorpen naast steile fjorden

De ruige schoonheid van Newfoundland en Labrador is nauwelijks te evenaren. In het voorjaar kun je bij Twillingate ijsschotsen voorbij zien drijven en ook Fogo Island is een wonderschoon natuureiland. Breng een bezoek aan L’Anse aux Meadows in het hoge noorden, waar veel in het teken van de eerste Vikingen staat. Ook in Gros Morne National Park, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, zie je wat deze provincie zo uniek maakt. Tafelbergen en grillige rotsen bieden een fantastisch uitzicht over dorpen en magische fjorden.

Kleurrijke bevolking

Newfoundland en Labrador staat bekend als een van de meest charmante Canadese provincies. Dat ligt niet alleen aan de kleurrijke vissersdorpjes met lieve namen als Heart’s Content maar ook aan de vrolijke bewoners. De NEWFY’s schijnen dé grapjassen van Canada te zijn getuige het feit dat je als bewijs van een bezoek aan deze provincie een dode papegaaiduiker zou moeten kussen. Never a dull moment met de altijd goedlachse bevolking. Een rondreis door Newfoundland en Labrador is uitstekend te combineren met een ander uniek stukje Canada: Nova Scotia. Doets Reizen regelt het op maat voor je.


Reizen naar Newfoundland and Labrador

Logo Doets Reizen Canada

Newfoundland and Labrador