De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada

Cape Breton Highlands National Park

6 Actueel reisaanbod

Wanneer je de wereldberoemde Cabot Trail volgt, passeer je het prachtige Cape Breton Highlands National Park. Een van Canada’s meest betoverende plekken, waar de bergen de zee ontmoeten. Hier vind je ongerepte wilde natuur bestaande uit spectaculaire roestgekleurde kliffen, rivierdalen en weelderige bossen. Houd tijdens het wandelen je ogen open voor elanden en adelaars. Of spot bij helder weer een walvis vanaf een van de vele uitzichtpunten!

Een route vol panoramische uitzichten

De circa 300-kilometer lange Cabot Trail in Nova Scotia is een prachtige toeristische route die dwars door het Cape Breton Highlands National Park loopt. Deze scenic route volgt ruige kliffen, schilderachtige baaien en telt vele haarspeldbochten. Er zijn onderweg voldoende uitzichtpunten en dat is maar goed ook, want je zult vaak willen stoppen om te genieten van de glooiende heuvels, imposante bergen, ongerepte bossen en afwisselende kustlijnen. Nóg specialer zijn de walrussen die je al rijdend vanaf de kust kunt zien zwemmen. De scenic drive door Cape Breton’s hooglanden is zonder twijfel de mooiste autoroute van Noord Amerika.

Zóveel wandelopties

Een van de beste manieren om jezelf onder te dompelen in het Cape Breton Highlands National Park is door een van de 26 hiking trails, zoals de Middle Head Trail of de Franey Trail, te ontdekken. De routes zijn gevarieerd van makkelijke wandelingen tot uitdagende beklimmingen – maar leiden allemaal naar adembenemende panoramische uitzichtpunten van canyons, highlands, watervallen of zeekusten. Ben je gek op wilde dieren en bewonder je graag walvissen, elanden of beren? Loop dan de populaire Skyline Trail Loop, spot verschillende diersoorten en laat je verrassen door de top van French Mountain. Met een béétje geluk spot je zelfs een Amerikaanse zeearend. Toe aan verfrissing na een intensieve wandeling? Bezoek dan een van de fijne stranden, zoals Black Brook Beach óf Cove Beach, of ga op zoek naar een van de watervallen verstopt in het park.

Overnachten rondom Cape Breton

Cape Breton Highlands NP in Nova Scotia is één van de mooiste natuurparken van Canada en dat vraagt om voldoende tijd om deze spectaculaire omgeving in je op te nemen. Overnacht daarom in het nabijgelegen Keltic Lodge Resort, waar óók de adembenemende Highland Links golfbaan te vinden is. Dit resort ligt op een hoge klif aan zee en biedt een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan! Maar ook het dorpje Cheticamp, aan de westkant van de Cabot Trail, is een perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan de hooglanden. Het kleinschalige L’Auberge Doucet Inn geniet van een schilderachtig uitzicht op de Cape Breton Highlands. Hier kom je tot rust!

De hoogtepunten van Cape Breton Highlands National Park   

Majestueuze plateaus, weelderige Acadianbossen, diep uitgesneden rivieren en eindeloze Atlantische vergezichten. Hemel is een plek op aarde en je vindt het in Cape Breton Highlands National Park. Dit zijn de hoogtepunten:

  • Rijd over de wereldberoemde Cabot Trail;
  • Kies uit een van de 26 hiking trails, zoals bijvoorbeeld de Skyline Trail;
  • Spot wilde dieren, zoals walvissen, zwarte beren, elanden en meer;
  • Geniet van het strand op Black Brook Beach of Cove Beach;
  • Overnacht in het knusse Keltic Lodge Resort met een fenomenaal uitzicht op zee. 

Reizen in de buurt van Cape Breton Highlands National Park

Logo Doets Reizen Canada

Cape Breton Highlands National Park