Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Sinds 1997 staat Carcassonne op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een geliefde stad en daarom raden wij je aan hier op tijd te zijn. De stad (of ook wel vesting genoemd) is compleet omringt met een oude stadsmuur. Bij een bezoek aan deze stad dompel je je onder in de tijd van de romeinen en de middeleeuwen. Het is een museum op zich!

Een stad met twee delen

Bij een wandeling door deze stad kom je er al snel achter dat het uit twee delen bestaat. Je hebt het middeleeuwse la Cité (bovenstad) en la Bastide Saint Louis (benedenstad). Door over een brug te wandelen kom je van het ene deel naar het andere deel. In Cité vind je veel oude bezienswaardigheden. Dit deel van de stad staat namelijk bekend als middeleeuwse vestingstad. In de benedenstad wordt ook wel gezien als het stadscentrum van Carcassonne. Hier vind je prachtige pleintjes en straatjes. 

Kastelen en kerken

Als je naar de stad Carcassonne toe rijdt, zie je al veel torens boven de stadsmuur uitsteken. Een erg beroemd kasteel in de la Cité is Château Comtal. Het ontstaan van dit kasteel gaat terug in de tijd naar de dertiende eeuw. Het heeft in de loop der jaren vele veroveringen en plunderingen meegemaakt. In 1853 is het kasteel volledige gerenoveerd en is het geopend voor publiek. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de St. Nazaire basiliek. Deze basiliek is met name zo bijzonder door zijn glas in lood ramen. Deze ramen dateren uit het einde van 13e eeuw. Interessante vondsten uit deze jaren kun je nog altijd bewonderen. Via de naastgelegen stadspoort wandel je zo in het nieuwe geschiedenisverhaal. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Carcassonne

Reizen in de buurt van Carcassonne

Logo Doets Reizen Frankrijk

Carcassonne