De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het plaatsje Uzès is gelegen vlakbij Nîmes en Avignon en heeft een rijke Romeinse historie. Van de prachtige bouwwerken tot heerlijke streekproducten, dit plaatsje heeft het allemaal.

Historisch Uzès

Uzès heeft een prachtig historisch centrum waar je kunt genieten van vele architectonische hoogstandjes zoals bijvoorbeeld de Saint-Théodorit kathedraal. Daarnaast kan ook het bisschoppelijk paleis worden bezocht. Maar niet alleen in de stad zijn er prachtige bouwwerken te vinden. Net buiten de plaats Ùzes is ook een zeer bekende bezienswaardigheid gelegen, namelijk de Le Pont du Gard. Deze imposante brug diende vroeger als een aquaduct om de stad Nîmes te kunnen voorzien van water.

Culinair Uzès

In Uzès kun je ook van enkele culinaire lekkernijen genieten. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan een truffelboerderij om te genieten van het ‘Zwarte Goud’. Afhankelijk van het seizoen wordt er ook een demonstratie gegeven over hoe deze truffel geoogst wordt. Het zoeken en oogsten van de truffels wordt gedaan met speciaal getrainde honden. Naast de truffel is olijfolie een andere bekend streekproduct. Hier is in Uzès dan ook een olijfolie molen voor te bezoeken, waar door echte kenners alles over dit veelgebruikte product verteld kan worden. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Uzès

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Uzès gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Frankrijk

Uzès