De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De sfeervolle stad NÎmes is elegant en biedt veel historie. Met prachtige overblijfselen waan je je voor even in de stad Rome. Alvast een voorproefje op de stad? Ga dan alvast naar uitkijktoren Tour Magne voor een prachtig uitzicht.

Historische gebouwen

In de stad zijn veel overblijfselen te vinden uit de tijd van de Romeinen. Het Amfitheather is de meest bekende in de stad, het is een spectaculair gebouw en gelukkig ook nog steeds in zeer goede staat. Vandaag de dag doet het nog steeds dienst als arena voor o.a. concerten. De voorwerpen van de Romeinen en de mozaïeken vind je terug in het Musée de la Romanité, een modern gebouw met binnentuin en dakterras. 

Flaneren over de pleinen

Neem ook zeker de tijd om even te genieten van de historische binnenstad. De sfeervolle straatjes die uitkomen op de prachtige pleinen met en hier vind je ook de vele terrassen en restaurants. Een van die mooie pleinen is Place du Marché met een palmboom en de krokodillenfontein. In de overdekte markt Les Halles kun je een heerlijke souvenir voor thuis meenemen, denk aan mooie kazen en olijven. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Nîmes

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Nîmes gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Frankrijk

Nîmes