De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Cavalaire sur Mer is een plek waar je heerlijk kunt genieten van een eindeloze en prachtige kust. Door de gunstige ligging in het zuiden van Frankrijk, heb je in de zomer gegarandeerd dagen met volop zon. De stad is gelegen niet ver van het bruisende Saint-Tropez. Een bezoek aan deze stad met luxe, filmsterren en goede restaurants raden wij je dus ook zeker aan.

Ligging 

Cavalaire sur Mer is gelegen tussen het beroemde Saint-Tropez en Le Lavandou in het departement Var. De plaats beschikt over een zandstrand van wel drie kilometer lang. 

Inwoners 

Er wonen ongeveer 7000 inwoners in Cavalaire sur Mer. 

Klimaat 

Cavalaire sur Mer is en badplaats aan de Middellandse Zee en heeft een mediterraan klimaat. De beste reistijd naar deze plaats is van juni t/m oktober, dan is er weinig neerslag en heerst er een aangename temperatuur van ongeveer 25 graden. 

Geschiedenis 

In de Middeleeuwen was Cavalaire sur Mer bekend om zijn belangrijke haven. Vele vissers en handelaren vestigen zich in de stad. Echter, in 1470 wordt er een haven in Saint-Tropez gebouwd. Deze haven bereikt nog meer mensen en zorgt ervoor dat de mensen zich verplaatsen naar Saint-Tropez. De haven is nog steeds aanwezig in Cavalaire sur Mer. 

Naast gelegen plaatsen

In de regio rondom Cavalaire sur Mer is genoeg te beleven. Je kunt een bezoek brengen aan de naastgelegen plaatsen Saint-Tropez en Le Lavandou, maar ook de plaatsen Îles d'Or, Ramatuelle en Gassin zijn erg mooi. 

Onze topbestemming in de buurt van Cavalaire sur Mer

Reis in de buurt van Cavalaire sur Mer

Logo Doets Reizen Frankrijk

Cavalaire sur Mer