Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Op ongeveer 15 minuten rijden van Cannes vind je het plaatsje Mougins. Even tot rust komen kan ik hier zeker. Deze plaats is gelegen op een heuvel van 260 meter hoogte. Talloze beroemde schilders hebben dit plaatsje ook al bezocht. En dat is niet voor niks…

Schilderachtig plaatsje

Omgeven voor naaldbossen en met een geur van jasmijn, waan je je even in een hele andere wereld en kan je heerlijk tot rust komen. Vanaf de heuvel heb je bij helder weer prachtig uitzicht over de Middellandse Zee, dit in combinatie met de smalle steegjes zorgt ervoor dat veel schilders dit wilde vastleggen. Tijdens een wandeling door dit plaatsje kom je nog veel werk van kunstenaars tegen. Alleen al de Chapelle Notre Dame de Vie is een kunstwerk op zich. Kunstenaar Picasso heeft dit huis gekocht en verbleef hier de laatste jaren van zijn leven met veel comfort. 

Sporten met uitzicht

Als je zin hebt in een iets sportievere dag is het ook mogelijk om te wandelen, fietsen of te golfen in Mougins. Het plaatsje wordt gekenmerkt door twee exclusieve golfbanen. Beide bezitten over een prachtig uitzicht. Wanneer je je dus vlakbij Cannes bevindt, is het zeker aan te raden om in Mougins te overnachten of om een dagje door te brengen. 

Onze topbestemming in de buurt van Mougins

Reis in de buurt van Mougins

Logo Doets Reizen Frankrijk

Mougins