De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Lubéron is een gebergte met een oppervlakte van wel meer dan 300 vierkante kilometer. Als je van lezen houdt ken je deze plaats waarschijnlijk vanwege de schrijver Peter Mayle en zijn bestseller ‘A year in Provence’. De Lubéron bestaat uit verschillende dorpjes, waarvan Gordes, Roussillon en Ménerbes toch echt tot de top drie behoren. Ondanks dat de dorpjes van elkaar verschillen, hebben ze één overeenkomst: ze zijn allen gelegen op een heuvel. Waan je even terug in de tijd en geniet van het uitzicht.

Een rode gloed in de verte

De Lubéron is niet voor niets een geliefde vakantie bestemming. De natuur en de plaatjes zijn er prachtig. Je kunt er eindeloos wandelen door dorpjes vol met historie en gezelligheid. Door het Middeleeuwse karakter moet je niet raar opkijken als je in de dorpjes monniken tegen komt. Tot op de dag van vandaag worden de kloosters nog steeds bewoond. Het dorp Roussillon is van verre al goed zichtbaar. De huisjes zijn voorzien van een roodoranje kleur en ook de omgeving bestaat uit roodkleurige rotsen. Dit verschijnsel ontstaat door de aanwezigheid van oker in de bodem. Een wandelroute langs het okerlandschap is zeker aan te raden. 

Lokale specialiteiten

Wanneer je het leuk vind om een wat dieper in te gaan op de cultuur in Lubéron, zou je een truffel- of wijntour kunnen gaan doen. Tijdens deze tours kom je langs de beste truffelboerderijen en wijnboerderijen. De lokale bevolking leert je graag meer over deze specialiteiten. In het dorpje Carpentras is er elke vrijdag een truffelmarkt. Deze zeer beschermde specialiteit levert boeren al snel meer dan duizenden euro’s op. Met op de achtergrond de Mont Ventoux, liggen de truffelvelden er vaak prachtig bij. 

Onze topbestemming in de buurt van Lubéron

Reis in de buurt van Lubéron

Logo Doets Reizen Frankrijk

Lubéron