Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In de groene heuvels van het park Natural Régional du Luberon ligt het dorp Gordes. Een prachtig Provençaals dorp, in het bezit van een zeer rijke historie. Ook de Fransen weten dit dorp goed te vinden. In de maand augustus kan het hier dus erg druk zijn met toeristen, zowel uit binnen- als buitenland. Toch is een bezoek aan dit dorp zeker de moeite waard.

Een prachtig dorp

Echte Frankrijk liefhebbers bestempelen Gordes als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorp is al in de verte zichtbaar. Let dus goed op als je erheen rijdt, laat je niet afleiden door het uitzicht. De auto kun je vaak goed kwijt, er zijn voldoende parkeerplaatsen. Het beroemde Château de Gordes valt niet te missen. Dit kasteel is gebouwd op het topje van de rots en is omringd door een plein met leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes.

Je waant je in een Franse film

Tijdens het wandelen door de straatjes van Gordes kom je er al snel achter dat deze perfect zijn voor een film decor. Al vele filmploegen hebben zich gevestigd in Gordes voor het opnemen van een film. Ook kunstenaars weten het dorp goed te vinden. Houdt er tijdens het wandelen wel rekening mee dat de straatjes stijl kunnen zijn. Na een klim omhoog wordt je wel beloond met een van de vele uitzichten die het dorp te bieden heeft. Je kijkt uit over de prachtige natuur van de Provence en ook zie je de pittoreske huisjes van het dorp zelf. De Franse sferen zorgen ervoor dat je dit dorp niet snel gaat vergeten.

De lavendelvelden bij de Abdij

Als je toch in de buurt van Gordes bent, raden wij je aan ook een bezoek te brengen aan de Abdij van Sénanque. Deze abdij wordt nog altijd bewoond door monniken. Het is mogelijk om vanuit Gordes naar de Abdij te wandelen. Onderweg kom je langs de prachtige lavendelvelden. Blijf even stil staan en neem de geur in je op. Dit is toch echt Frankrijk!  

Reis in de buurt van Gordes

Logo Doets Reizen Frankrijk

Gordes