Bosbranden Jasper Meer info

Dit dunbevolkte deel van IJsland is dé ideale bestemming voor de natuurliefhebber. Je kunt door de meest kleurrijke landschappen roeien, wandelen en paardrijden. Naast diepe ravijnen en woeste watervallen heeft het Oostland het grootste gletsjermeer van IJsland: Jökulsárlón. Deze prachtige lagune was ooit het imposante toneel van iconische films als Tomb Raider, Batman Begins en Die Another Day.

Vól contrasten...

Dit deel van IJsland staat bekend om zijn enorme hoeveelheden ijswater; je ziet er schitterende, blauwe gletsjermeren met witte ijsbergen in groene valleien. In Nationaal Park Vatnajökull ligt ook nog eens Europa’s állergrootste gletsjer, de Vatnajökull. Het enorme contrast tussen de imposante fjorden en de charmante vissersdorpjes, de steile bergen en de beboste heuvels maakt de Oostalnd-provincie uniek.

Oorverdovende kracht

Watervallen als de onbekende Hengifoss of populaire Svartifoss storten met oorverdovende kracht naar beneden. Oostland blinkt uit in spectaculaire natuureffecten, zonder dat het massatoerisme die sensaties al ontdekt heeft. Doets Reizen brengt je op de meest speciale plekken van Oostland. 

Reizen naar Oostland

Logo Doets Reizen IJsland

Oostland