Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Höfn is met de gletsjers en bergen misschien wel het mooiste dorp van het land. Höfn betekent haven en de naam toont al aan dat het een gezellig vissershaventje is. Behalve een vissersplaats is Höfn ook het commerciële centrum van deze agrarische streek. Bij de haven is in 2013 een informatiecentrum geopend die je kunt bezoeken voor tentoonstellingen over gletsjers, geologie en het dieren leven van de streek.

Ligging

Höfn ligt in een van de weinige natuurlijke havens van IJsland. De kuststrook waar de plaats gelegen is bestaat uit vlak landschap met stranden.
Höfn ligt op het zuidelijke puntje van een klein schiereiland, waardoor het aan drie kanten omringt is door water. De plaats is bereikbaar via een aftakking van de ringweg 1.  
De plaats ligt aan de voet van de Vatnajökull gletsjer, waardoor het uitzicht biedt op de ijsvelden en gletsjers in de hooglanden. 

Bezienswaardigheden

Höfn is de eerste grotere plaats langs de zuidkust na Vik en Kirkjubæjarklaustur. Dit maakt het een goede uitvalsbasis om andere bezienswaardigheden langs de zuidkust te bezoeken zoals Vatnajökull National Park, de Jökulsárlón-gletsjerlagune en het Diamond Beach, en Skaftafell national park.
De grote visvangst vanuit de haven resulteert in de lekkerste, verse vis die je in Höfn vers kunt proeven. Hoogtepunt hiervan is de viering van het jaarlijkse 'Lobster festival' dat elk jaar in juli wordt gehouden en waar je de lekkerste, lokale kreeften kunt eten.


Reizen in de buurt van Höfn

Logo Doets Reizen IJsland

Höfn