De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

IJsland

Jokulsárlón Glacier lagoon

4 Actueel reisaanbod

In dit bijzondere meer drijven 1000 jaar oude ijsbergen. Een van de absolute hoogtepunten van de zuidkust van IJsland. Rond varen in dit meer is echt een bizarre ervaring! De zee komt via de korte rivier het gletsjermeer binnen en daar is het water brak en bevriest het dus niet in de winter. Met het zeewater komen ook vissen het meer binnen en bij een beetje geluk zijn er ook zeehonden te zien.

Bezienswaardigheden

Het spectaculaire Jökulsárlón gletsjermeer ligt aan de voet van de Oraefajokull gletsjer, welke weer een uitmonding is van het Vatnajökull ijsveld. Het meer heeft een oppervlakte van meer dan 18 km2 en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden langs de zuidkust van IJsland. Het meer heeft een diepte van 248 meter diep en is daarmee het diepste meer van IJsland.
De ijsschotsen die van de gletsjer afbreken drijven door het meer richting de oceaan. Het smeltwater geeft het meer zijn kenmerkende blauw-melkachtige kleur. Het meer is verbonden met de zee middels een smalle rivier. Veel ijsbrokken blijven op het daarvoor gelegen strand liggen. Dit zwarte zand strand genaamd Breidamerkursandur heeft doordoor ook de bijnaam 'Diamond Beach' gekregen. Omdat de ijsbrokken als enorme diamanten op het strand blijven liggen.

Activiteiten

In het zomerseizoen kun je diverse boottours over het meer reserveren. Ook is het een geliefde plek voor vogel spotten en visserij.
Doordat het meer in directe verbinding staat met de oceaan leven er zeehonden die je voornamelijk spot in het voor- en naseizoen. In de winterperiode biedt het meer het perfecte decor voor het spotten van het noorderlicht. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Jokulsárlón Glacier lagoon

Reizen in de buurt van Jokulsárlón Glacier lagoon

Logo Doets Reizen IJsland

Jokulsárlón Glacier lagoon