De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

IJsland

Svínafellsjökull Glacier

4 Actueel reisaanbod

Tijdens de South Shore route moet je beslist een bezoek brengen aan de Svínafellsjökull Glacier. Deze onbekende gletsjer is fantastisch! Via een offroad weg is het mogelijk aan de voet van deze gletsjer te komen. Een korte wandeling brengt je op een uitzichtpunt. Deze gletsjer kenmerkt zich door haar gekartelde uitstraling.

Bezienswaardigheden

De Svínafellsjökull gletsjer ligt nabij de Sólheimajökull gletsjer en is net als zijn buur-gletsjer een uitloper van het immense Vatnajökull ijsveld. Op beide gletsjers worden hikes aangeboden, echter zit er een duidelijk verschil tussen beide. Waar de Sólheimajökull bestaat uit een aantal 'ijsmuren' die perfect zijn voor ijsklimmen, heeft de Svínafellsjökull gletsjer een veel ruiger oppervlakte bestaande uit scherpe richels en gekartelde ijspunten. Dit betekent dat het moeilijker te bewandelen is, maar wel een geweldig ruige uitstraling heeft. 
De Svínafellsjökull gletsjer heeft een prachtige blauw, witte kleur met zwarte lava strepen die de ijsmassa lijken te omranden. 
Ook Hollywood herkende de schoonheid van deze gletsjer en gebruikte het als decor voor de populaire serie 'Game of Thrones'.

Ligging

De Svínafellsjökull gletjer is gelegen nabij het Jökulsárlón gletsjermeer langs de zuidkust van IJsland. De gletsjer is bereikbaar vanaf een aftakking van de ringweg 1. Op de route naar de gletsjer kom je langs andere bezienswaardigheden van de zuidkust van IJsland zoals de beroemde watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss en het immense Vatnajökull national park.


Onze topbestemmingen in de buurt van Svínafellsjökull Glacier

Reizen in de buurt van Svínafellsjökull Glacier

Logo Doets Reizen IJsland

Svínafellsjökull Glacier