Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Ontdek de enige drijvende zwembaden van IJsland en kom tot rust in de ongerepte natuur bij de Vök Baths in het oosten van IJsland.

Drijven op het meer

De drijvende zwembaden zijn ontworpen om de natuurverschijnselen van Vök te imiteren, zodat de gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de ongerepte schoonheid van het gebied. Verder vindt u bij de Vök baden warme zwembaden aan land, een buitenbadbar en een stoombad en een mistdouche.

Vök Baths is een nieuwe geothermische bestemming aan het prachtige Urriðavatn Lake in het oosten van IJsland en biedt een unieke zwemervaring met een prachtig uitzicht op de rest van het meer en de omgeving.

Ontstaan van de baden

Door de eeuwen heen merkten de mensen die rond het Urriðavatn Lake woonden dat bepaalde plekken op het meer merkwaardig genoeg niet bevroren waren in de winter. De IJslandse naam die aan deze ijsvrije plekken is gegeven is Vök en hun bron werd ontdekt als onderwater warmwaterbronnen die omhoog stromen om het oppervlak van diep onder het meer te verwarmen.

Voordat het warme water werd ontdekt, waren de mensen ervan overtuigd dat er een soort monster op de bodem van het meer leefde dat ofwel gesmolten was ofwel brak op het ijs. IJsland is beroemd om zijn geothermische activiteit. Het oostelijke deel van het land is de thuisbasis van relatief minder warmwaterbronnen, waardoor de Vök Baths een zeldzaamheid zijn in deze dunbevolkte regio.

Reizen in de buurt van Vök Baths

Logo Doets Reizen IJsland

Vök Baths