Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Stap in de magische wereld van de Langjökull gletsjer en wandel door prachtige ijsgrotten.
Met deze geweldige excursie wordt je eerst per Monster Truck naar de Langjökull gletsjer gebracht. Het epische landschap en de onbegaanbare wegen die je met deze machines doorkruist is al een avontuur op zich. Eenmaal aangekomen bij de gletsjer zal de gids zal je begeleiden over de Glacier Ice Cave, waar je een kijkje kunt nemen in de op één na grootste gletsjer van IJsland. Een magische ervaring!

De gletsjer

Een bezoek aan de ijsgrotten in de Langjökull gletsjer neemt je mee naar de ongerepte schoonheid en de ruwe natuur van Langjokull, de op één na grootste gletsjer van IJsland. In speciale, aangepaste gletsjervoertuigen om de gletsjeromgeving te verkennen rij je de gletsjer op. Ondertussen kun je genieten van het adembenemende uitzicht over het uitgestrekte landschap. Waar je ook kijkt, je wordt omringd door ijs en bevind je werkelijk waar in niemandsland. Eenmaal halverwege de gletsjer vind je de ijsgrotten die je zult gaan bezoeken. Deze grotten zijn door de mensen in IJsland zelf ontwikkeld op een manier die de gletsjer niet schaadt. Omdat de gletsjer nog altijd in beweging is, wordt deze regelmatig onderhouden, zodat bezoekers de tunnels optimaal kunnen beleven. 

Binnen in de ijstunnel 

Van binnen zijn de ijstunnels op subtiele wijze verlicht, wat een magisch effect geeft aan het ijs. In totaal zijn de grotten ruim 600 meter lang en leiden je in een cirkel door de gletsjer heen. In de grotten vind je zelfs een soort van kapellen van ijs waar mensen trouwen! De ervaren gids vertelt je tijdens een wandeling door de grotten over het ontstaan ervan, over de werking van de gletsjer en wat men doet om de ijsgrotten te behouden, zonder de natuurlijk de beschadigen. Eenmaal aan het einde van de ijsgrotten stap je naar buiten en bevind je je weer op de oppervlakte van de Langjökkul gletsjer. Nog even een foto van de adembenemende omgeving en dan is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld!

Reizen in de buurt van Into The Glacier

Logo Doets Reizen IJsland

Into The Glacier