De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

IJsland

Seljalandsfoss Waterval

10 Actueel reisaanbod

De Seljalandsfoss Waterval is één van de mooiste langs de zuidkust. Het unieke aan deze waterval is dat je via een wandelpad áchter de waterval kunt komen. Het lijkt iets op een grot met daarvoor een waterval van stromend water. De hoeveelheid water is zo enorm dat het lijkt alsof er een vliegtuig over je heen raast. Heel spectaculair! De waterval is niet breed, maar met een hoogte van 60 meter heel indrukwekkend. Door de nevel van de waterval is de omgeving felgroene van kleur. Mos laat zich in deze omstandigheden natuurlijk graag zien.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Naast de prachtige Seljalandsfoss waterval zelf, vind je vlak achter deze waterval nog een waterval, de deels verborgen zusterwaterval Gljúfrabúi. Deze waterval is niet te zien vanaf de weg en blijft daardoor verborgen voor veel reizigers. Gebruik het wandelpad om de Seljalandsfoss voorbij te lopen en tot je niet verder komt vanwege een klein riviertje. Hier rechts, achter de rotsen vind je de Gljúfrabúi waterval. Wil je de waterval goed bekijken zul je door de rivier moeten waden om voorbij de opening in de rotsen. Denk hierbij altijd aan je eigen veiligheid en doe dit alleen als je droge kleding en schoeisel bij je hebt en de temperatuur voldoende is.

Wandelpaden

Een van de kenmerken die de Seljalandsfoss uniek maakt is het wandelpad achter de waterval langs. Het is een van de weinige watervallen waar je op een vrij eenvoudige manier achter kunt komen. Let wel op dat het smalle pad glad kan zijn door het opspattende water en de nevel. Dat je kledij droog blijft is ook hier niet gegarandeerd. Ook in de verdere omgeving van de waterval kun je de wandelpaden volgen door het mooie groene mos.
Reizen in de buurt van Seljalandsfoss Waterval

Logo Doets Reizen IJsland

Seljalandsfoss Waterval