Bosbranden Jasper Meer info

Bezienswaardigheden China: Wat te doen in China?

Een vakantie naar China is voor velen een droom. Dit is dan ook niet voor niets. China is een bestemming die volledig draait om de gigantische steden, prachtige natuur en bijzondere cultuur die hier terug te vinden is. Doets Reizen geeft je de beste tips voor alle bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken tijdens jouw reis door China.

Laat je verrassen door de Chinese Muur

Dit is een zeer bekende ruim 6000 kilometer lange verdedigingswal in China. Deze Chinese Muur wordt ook wel beschouwd als misschien wel het grootste bouwwerk ter wereld die is neergezet door de mensheid. De Chinese muur is gemiddeld tussen de 6 en 9 meter hoog en is gebouwd met een defensieve functie, die tegenwoordig niet meer wordt gebruikt. Vandaag de dag is het een van de grootste hoogtepunten die je aan kan doen tijdens je reis door China en het is een van de UNESCO Werelderfgoed locaties en dat is niet voor niets. Het is een van de meest bijzondere bouwwerken ter wereld en zal je nietig laten voelen als je voet op deze muur zet. Hij mag dan ook niet ontbreken aan jouw reis door China.

Chinese Muur - Beijing - China - Doets Reizen

Historisch Beijng

Dit wordt vaak beschouwd als een drukke en dynamische stad. Dit is dan ook niet raar aangezien er ruim 20 miljoen inwoners zijn in deze grote stad. Het is echter in Beijng ook heel goed mogelijk om aan de drukte van de stad te ontsnappen waardoor de stad je absoluut zal verbazen. Zo kan je hier een van de volkswijken bezoeken die ook wel Hutongs worden genoemd. Je vindt hier kleine en smalle steegjes, gezellige pleintjes en restaurants. Deze Hutongs staan ook wel bekend om hun uitstraling het lijkt namelijk alsof ze niet mee zijn gegaan met de tijd en hierdoor heb je hier nog een echte historische sfeer. Je vindt in Beijing ook vele mooie highlights om te bezoeken zoals de Verboden Stad, Tian’anmen Square, het Zomerpaleis en nog veel meer. Het is ook mogelijk om vanuit Beijing een bezoek te brengen aan de Chinese Muur. Het is dan ook echt een stad die voor ieder wat te bieden heeft en waar je, jezelf geen seconde zal vervelen. 

Hutong - Beijing - China - Doets Reizen

De plaats voor de reuzenpanda's, Chengdu

De stad Chengdu is gelegen in de provincie Sichuan en is de hoofdstad van deze provincie. Je vindt in deze stad vele tempels die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken, rijk erfgoed en heerlijk eten op iedere hoek van de straat. De Chinezen zelf zien deze regio als het ‘Land van Overvloed’. Het leven hier is dan ook goed en mensen nemen graag de tijd om te genieten. Je kan hier heerlijk tot rust komen in een van de vele theehuizen of juist actief bezig zijn in de natuur die hier gelegen is. Wil je oog in oog komen te staan met een met uitsterven bedreigde diersoort? Dan kan je naar het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding gaan. Dit is een centrum waarin vele reuzenpanda’s zijn terug te vinden verspreid over een groot bamboe bos. Lach je kapot door de klunzige manier waarop deze charmante dieren zich verplaatsen. Het zal gegarandeerd een herinnering worden die je altijd bij zal blijven. 

Panda's - Chengdu - China - Doets Reizen

Indrukwekkende natuur bij de Yangtze River

Deze prachtige rivier is de uitgelegen plaats om een cruise van meerdere dagen te maken. Tijdens een cruise over de mooie rivier vaar je tussen gebergte door en doe je vele leuke plaatsen aan die je kan ontdekken. Als je vaart over de Yangtze River kom je door de verschillende kloven wat de trip nog unieker maakt. Deze kloven worden de Three Gorge genoemd. Je zal als eerste de Outgang Gorge tegenkomen tijdens je tocht. Dit is de kortste maar wel gelijk de meest indrukwekkende kloof van de drie. Deze kloof is circa 8 kilometer lang en staat bekend om de steile afgronden aan weerszijden. Deze indrukwekkende cruise is dan ook zeker een toegevoegde waarde aan jouw reis door China.

Yangtze River Cruise - China - Doets Reizen

Het gigantische Terracotta Leger

Het indrukwekkende Terracottaleger kun je bezoeken vanuit Xi’anin de provincie Shaanxi. Dit 8000 koppige leger gemaakt van terracotta is ontworpen als beschermer voor het graf van keizer Qin Shi Huangdi. Het idee hierachter was dat het Terracottaleger de keizer kon vergezellen in het hiernamaals en gelijk ook kon beschermen. Dit leger is lang verborgen geweest en pas lang na de begraving van de keizer ontdekt. Op dit moment worden er nog steeds krijgers uitgehakt en ontdekt. Alle strijders hebben een eigen unieke uitstraling en gezichtsuitdrukking. Dit maakt het dan ook tot een van de belangrijkste hoogtepunten die je kunt bezoeken in de omgeving van Xi’an. 

Terracottaleger - Xi'an - China - Doets Reizen

Modern maar gezellig Shanghai

We hebben het al kort gehad over een van de grote steden in China namelijk Beijing. Een andere grote stad in China die absoluut de moeite waard is om aan te doen tijdens jouw reis is Shanghai. Shanghai is een super moderne en relatief nieuwe stad. Hier draait alles om het zakelijke hart van de stad. Shanghai heeft bijvoorbeeld de grootste haven van China en bijna alle gebouwen in Shanghai zijn hoogbouw. Dit zorgt ervoor dat de skyline van Shanghai zeer indrukwekkend te noemen is met de vele wolkenkrabbers die hierin te vinden zijn. Een van de meeste bezochte gebouwen van Shanghai is de Shanghai Tower. Dit is een gigantische wolkenkrabber waarbij je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Ondanks dat er veel wolkenkrabbers te vinden zijn in Shanghai is de stad zeer gezellig en zijn er veel parken te vinden waar de lokale bevolking graag komt om even tot rust te komen in hun drukke levens. Het is dan ook een van de leukste steden om aan te doen tijdens jouw reis in China.  

Pudong Shanghai | China | Doets Reizen

Uitgelichte reizen