De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Bezienswaardigheden Nevada: Wat te doen in Nevada?

Een vakantie naar Nevada is een droom voor velen. Dit is dan ook niet voor niets. Nevada is een bestemming die van alles wat te bieden heeft op het gebied van natuur en steden. Je zal je dan ook geen seconde vervelen in deze fantastische staat. Nevada beschikt natuurlijk over een van de meest bekende steden van Amerika namelijk Las Vegas. Alleen deze stad is al reden om deze fantastische staat te bezoeken.

Las Vegas

Deze stad is de City of Entertainment en dat komt dan ook echt tot zijn recht in Las Vegas. Alles kan en alles mag, niets is hier te gek. Van hotels die helemaal over de top zijn, zoals bijvoorbeeld het New York New York hotel waar een achtbaan om het hotel heen raast en het Venetian Hotel waar de echte Italiaanse gondel doorheen varen, tot aan alle casino’s. Beproef je geluk en doe me met een van de velen spellen in het de gokhal of apparaten. Wie weet ga jij er met de jackpot van door. Wil jij niet je geluk beproeven dan kan je ook een van de vele shows bezoeken die in Vegas elke dag plaats vinden. 

Bellagio Hotel - Las Vegas - Nevada - Doets Reizen

Valley of Fire State Park

Valley of Fire State Park is een natuurpark gelegen op de route van Zion National Park naar Las Vegas. Hiervoor dien je een stuk van de Interstate af te rijden maar het is absoluut de moeite waard. Dit park kan je heel goed als tussenstop op je reis door West Amerika bezoeken. Het is niet een heel groot State Park maar zeker een leuke toevoeging aan je reis. Dit natuurpark biedt een variatie van zandsteenformaties, versteende bomen, rotstekeningen en gekleurde formaties van kalksteen. In het park kan je mooie wandelingen maken en meegevoerd worden door dit prachtige en bijzondere landschap. 

Valley of Fire State Park - Nevada - Doets Reizen - Credits Travel Nevada and Sydney Martinez

Red Rock Canyon State Park

Net te westen van Las Vegas ligt nog een natuurpark: Red Rock State Park dat vaak overslagen wordt omdat het helaas minder bekend is. Maar het park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kan hier een toeristische route door het park rijden. Dit is de Scenic Loop Drive, deze is 21 kilometer lang en brengt je langs al canyon landschap wat dit State Park rijk is. Het park bestaat uit een canyon met kronkelende ravijnen en steile zandstenen rotswanden. Wil je liever niet zelf door dit park rijden of wil je juist meer ontdekken? Boek dan vanuit Las Vegas een jeeptour waarbij je alle highlights van State Park onder leiding van een gids ontdekt. 

Red Rock Canyon - Nevada - Doets Reizen

Gold Butte National Monument

In de Mojave woestijn van Nevada vindt je nog een onontdekte parel. Dit is Gold Butte National Monument. Dit National Monument is in een zeer afgelegen deel van Nevada te vinden en biedt een ruig landschap vol rotsformaties, rode zandstenen en prachtige uitzichten waar je geen genoeg van kunt krijgen. In dit park is er ook historie terug te vinden doormiddel van rotstekeningen die miljoenen jaren geleden hier gemaakt zijn. Voor het ontdekken van dit National Monument kun je het beste beschikken over een SUV en hiermee kun je vele highlights bezoeken zoals de Devils Throat, Gold Butte Townsite, Whitney Pocket en nog veel meer. 

Gold Butte National Monument - Nevada - Doets Reizen - Credits Travel Nevada and Sydney Martinez

Hoover Dam

Nevada beschikt over misschien wel de meest bekende dam ter wereld, namelijk de Hoover Dam. Bij het bezoeken van dit gigantische bouwwerk zal ongetwijfeld door je gedachten schieten hoe het gelukt is om zo’n immens dam te bouwen. Deze dam is om deze reden ook aangeduid als National Historic Landmark en is ten oosten van Las Vegas gelegen. Deze dam voorziet inmiddels doormiddel van de kracht van de Colorado River circa 1.3 miljoen mensen van stroom en is dan ook zeker een fantastische stop om toe te voegen aan je reis tussen de Grand Canyon en Las Vegas. 

Hoover Dam - Nevada - Doets Reizen - Credits Travel Nevada and Sydney Martinez

Burning Man Festival

Een van de grootste gebeurtenissen in Nevada is Burning Man dat ieder jaar hier wordt georganiseerd. Dit wordt gehouden in een deel van Nevada waar de rest van het jaar eigenlijk niets te beleven valt. In de periode van het Burning Man Festival leeft dit deel van de Black Rock Desert echter helemaal op en een bezoek aan dit festival staat gegarandeerd voor een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Geniet van de muziek, prachtige lichten, de kunst en de vele bijzondere mensen die je zult tegen komen op dit festival. Je moet alleen niet vies zijn van een beetje stof want het festival wordt midden in de woestijn gehouden, dit zorgt er ook gelijk voor dat je goed voorbereid op pad moet gaan want ter plaatse is er niets te koop. In de avond verandert de woestijn in een waar licht spektakel, ,echt adembenemend en dit alles zorgt ervoor dat het een van de populairste festivals is ter wereld.

Burning Man - Festival - Nevada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen