Vraag

Kan ik betalen met mijn pinpas in USA/Canada?

Antwoord:

Je kan met je creditcard (indien je een pincode op je creditcard hebt) of pinpas waarop het ‘Cirrus’-logo staat afgedrukt in de USA en Canada geld pinnen.

Als je een pinpas wilt gebruiken dien je hiervoor wel eerst de bank hier in Nederland autorisatie te laten geven ruim voor vertrek. Dit kun je via ‘electronic banking’ zelf ook aanpassen. Dit omdat de Europese pinpas niet meer automatisch buiten Europa te gebruiken is. Hiervoor moet de bank hier een handeling verrichten.

In banken, hotels, supermarkten of grote warenhuizen zijn geldautomaten aanwezig waar je kan pinnen op dezelfde manier zoals dat in Nederland gaat. In de USA en Canada worden pinautomaten aangegeven met het ‘ATM’-logo (Automated Teller Machine).

Je  brengt de pas in de automaat en je toetst je pincode in. Dan vraagt de automaat of je geld wilt pinnen van je lopende rekening of van je spaarrekening. Je geeft het gewenste bedrag aan en dan komen er US$ of CA$ uit de automaat rollen. De transactiekosten zullen er ook zijn bij gebruik van de pinpas, deze zullen iets voordeliger zijn dan bij gebruik van een creditcard als pinpas. De transactiekosten  kunnen wel oplopen tot € 8 per transactie.

TIP: Bel je creditcard maatschappij en vraag naar de actuele situatie. Op deze manier ga je goed voorbereid op reis naar de USA en/of Canada. 


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.