Vraag

Wanneer moet ik de reissom betalen?

Antwoord:

Aanbetaling

Wanneer je een reis hebt geboekt, vragen we om een aanbetaling van 15 %*. Als je op ons kantoor de boeking compleet maakt, kun je dit bedrag pinnen, contant betalen of je krijgt een factuur mee naar huis. Betalen met een creditcard is helaas niet mogelijk. 

*Enkele reizen of reisonderdelen uitgezonderd. Onze reisspecialisten attenderen je hier dan op tijdens het reserveren, tevens komt dit dan op de factuur te staan.

Restant betaling

Zes weken voor vertrek dien je vervolgens het resterende bedrag te betalen. Wanneer je last-minute boekt, dien je gelijk het gehele bedrag te voldoen.

Betalen contant: liever niet, maar ten minste gelden deze richtlijnen

Betalen kan via een bankoverschrijving, pinnen of contant. Let wel, wij accepteren biljetten tot € 100,-. Besluit je contant te betalen laat ons dit dan vooraf weten! Bij contante aankopen boven € 10.000,- zijn wij wettelijk verplicht een cliëntenonderzoek doen. Uit veiligheidsoverweging, het cliëntenonderzoek én administratieve handelingen accepteren wij per boeking maximaal € 2000,- contant. Het eventuele restantbedrag van de reissom dient middels een bankoverschrijving of pinbetaling plaats vinden. Het cliëntenonderzoek is verplicht vanuit de overheid om witwassen en financieren van terrorisme te voorkomen. 

Het kabinet werkt momenteel aan een wetsvoorstel om contante betalingen vanaf € 3.000,- te verbieden. Wanneer (en als) deze wet van kracht zal zijn, gelden de wettelijke eisen en zal Doets Reizen logischerwijs vasthouden aan onze contante betalingslimiet van maximaal € 2.000,- per boeking. 


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.