Vraag

Is er een nationale parken pass/ticket?

Antwoord:

Amerika: 

Koop een National Parks and Federal Recreational Lands Pass bij het eerste park dat je bezoekt. De kosten voor de National Parks Pass pas bedragen 80 dollar (prijsniveau 2022) en de pas is geldig voor 1 personenauto / camper met maximaal 4 volwassenen. Kinderen onder de 16 zijn gratis, kinderen van 16 jaar en ouder tellen als volwassene.

Canada:

Ook in Canada raden wij je aan om bij het eerste Nationale Park de pass te kopen. In Canada heet dit de Discovery Pass. Kosten hiervan bedragen 140 dollar per gezin (max 7 personen) of 70 dollar per persoon (dit is inclusief lokale belastingen). De genoemde kosten zijn onder voorbehoud.

Met een nationale parken pass  kan je een jaar lang alle Nationale Parken bezoeken. De National Monuments zijn hierbij ook inbegrepen. Let op: de pas is persoonlijk en je dient je naam en handtekening erop te zetten. Dit wordt samen met je rijbewijs gecontroleerd bij de entree van het desbetreffende park.

IJsland:

In IJsland bestaat er geen Nationale Parken pas. De meeste bezienswaardigheden en parken zijn gratis toegankelijk.


Let op: alle genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Doets Reizen is niet aansprakelijk voor prijsveranderingen. 


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.