Vraag

Moet ik een borgsom betalen?

Antwoord:

Tijdens de reis kan het voorkomen dat accommodaties een borg inhouden op je creditcard. Het betalen van een borg (deposit) is zeer gebruikelijk bij accommodaties en vervoer. Een borg heeft vanzelfsprekend invloed op je bestedingsruimte van de creditcard, helemaal tijdens een lange rondreis waarbij je op veel verschillende plekken verblijft. Zorg daarom dat je over een ruime bestedingslimiet beschikt op de creditcard of dat meerdere (volwassen) reizigers over een geldige creditcard beschikken.

Een borg/deposit kan ook worden ingezet voor incidentele uitgaven in het hotel. Denk aan kosten gemaakt in het restaurant, bar, minibar, etc. etc. Maar ook eventuele schade aan de kamer (of andere vorm van accommodatie) kan worden verrekend middels de borg. 

Voertuig

Als je met een camper gaat reizen kan de borg een aanzienlijk bedrag zijn en raden wij aan om twee creditcards mee te nemen. Ook bij het ophalen van een huurauto wordt een borg (deposit) ingehouden. De borgsom varieert per locatie en land en soms het type voertuig. 

Accommodaties

Vrijwel alle accommodaties houden een borg (deposit) in op de creditcard. Zoals eerder toegelicht kan deze borg worden ingezet als verrekeing voor incidentele uitgaven of schade. Geen schade? Geen incidentele kosten? Dan zal de borg meestal 1 à 2 dagen na het uitchecken weer vrijgegeven worden. Let wel, het kan soms tot wel 30 dagen duren voordat het bedrag weer bijgeschreven ziet staan op jouw rekening, afhankelijk van de verwerkingssnelheid van uw bank/creditcardmaatschappij.

Tip: Vraag altijd bij het uitchecken om een uitdraai van de rekening, zodat je meteen kunt vaststellen welke kosten belast zijn. Daarnaast adviseren wij je om via een app van jouw bank/creditcardmaatschappij de afschriften te controleren. Zo blijf je gevoel houden bij je bestedingslimiet. Spreek bij het uitchecken af dat de receptiemedewerker direct jouw deposit vrijgeeft, indien het de overnachtingskosten betreft. Alle reserveringen zijn namelijk vooraf betaald via Doets Reizen. Het is belangrijk dat jij als reiziger dit zelf initieert bij de receptie. Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het gebruik van je creditcard en voldoende bestedingslimiet. 


Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.